Брянският областен съд осъди на 12 години в наказателна колония

...
Брянският областен съд осъди на 12 години в наказателна колония
Коментари Харесай

Русия осъди украинец на 12 г. затвор, обвинен в шпионаж

Брянският регионален съд осъди на 12 години в наказателна колония със непоколебим режим украински жител, упрекнат в шпионаж, предадоха ТАСС и Агенция Франс Прес, базирайки се на съветските управляващи.  
" Присъдата е постановена против украински жител, приет за отговорен за шпионаж – събиране и предаване на непозната страна на сведения, представляващи държавна загадка. Съдът осъди отговорния на 12 години отнемане от независимост в наказателна колония със непоколебим режим ", написа в прессъобщение на съда, представено от ТАСС.
Брянска област е ситуирана до границата с Украйна, прецизира Агенция Франс Прес.
Името на наказания мъж не се оповестява, само че съгласно прессъобщението на съда, оповестено в канала му в обществената мрежа „ Телеграм “, той е приет за отговорен тъкмо ден преди да съобщи класифицирана информация за въоръжените сили на Русия на украинските спецслужби.
По данни на офиса на Федералната работа за сигурност на Русия в Брянска област, мъжът е дошъл от Киев през Полша и Беларус в съветския град Клинци през март 2023 година Той е получавал от чиновник на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) координати на географски местности, в които са били ситуирани обекти на съветската Противовъздушна отбрана, след което ги проучвал и изпращал доклади и фотоси на украинското разузнаване. " След задържането му, в телефона на злосторника са открити фотоси, координати и видеозаписи на обекти, представляващи интерес за украинските спецслужби ", означават от ФСС.
Информацията, която е трябвало да бъде предадена на Киев, е била обвързвана с " наличието на съветски армейски сили " в Брянска област, написа още в известието на съда.
Обвиняемият " се призна за отговорен и разкая " по време на процеса при закрити врата, настояват магистратите. Той към момента може да апелира присъдата.
Руският съд постоянно упреква съветски или непознати жители, че предават информация на Украйна, след нашествието на Москва в страната преди повече от две години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР