Брутният вътрешен продукт на Япония се е увеличил с по-бърз

...
Брутният вътрешен продукт на Япония се е увеличил с по-бърз
Коментари Харесай

БВП на Япония се е увеличил с неочакваните 3%

Брутният вътрешен артикул на Япония се е нараснал с по-бърз от упования ритъм за тримесечието от април до юни, като е достигнал напредък от 3 % с помощта на бизнес вложенията, заяви през днешния ден държавното управление, представено от ДПА. Първоначалната оценка бе за напредък от 1,9 %.

Това е първият напредък от две тримесечия и той надвишава междинната прогноза за нарастване от 2,7 %, направена от анализатори, интервюирани от бизнес всекидневника " Никей ".

В огромна степен този напредък се дължи на финансовите разноски, които са нарастнали с 3,1 % на тримесечна основа по отношение на предварителните оценки от август за напредък 1,3 %, като следват нарастването от 0,7 % през предходното тримесечие, осведоми държавното управление.

Като причина за смяната може да се посочат и оповестените през предходната седмица данни, съгласно които бизнес вложенията през тримесечието от април до юни са се нараснали с най-бързия ритъм от десетилетие.

Автомобилостроителите и производителите на чипове са дали подтик на индустриалния си потенциал, с цел да посрещнат повишеното търсене.

Капиталовите разноски са нарастнали с 12,8 % на годишна основа до 10,7 трилиона йени (96 милиарда долара) през тримесечието - най-бързият напредък от интервала януари-март 2007 година, се показва в отчет на министерство на финансите на Япония.

Властите оповестиха в петък, че частното ползване, най-големият съставен елемент на промишленото произвеждане, е повишен с 0,7 %, без смяна по отношение на първичната прогноза, само че нагоре по отношение на слабите 0,2 % през първото тримесечие.

Вносът се е повишил с 0,9 % в интервала от април до юни, като е ревизиран надолу по отношение на прогнозата за 1 %, само че е по-висок от 0,2-та % напредък през първото тримесечие.

Износът е повишен с 0,2 %, без смяна по отношение на първичните данни, само че по-слабо по отношение на растежа от 0,6 % за интервала януари-март, съобщи Българска телеграфна агенция. Тези резултати бяха оповестени на фона на несигурността за бъдещата външна търговия на страната поради напъните на президента на Съединени американски щати да понижи хроничния търговски недостиг на Вашингтон.

Тръмп оказа напън върху третата най-голяма стопанска система в света да понижи американския недостиг.

" Ако не сключим съглашение с Япония, тя знае, че това е огромен проблем за нея ", сподели американският президент в петък, представен от организация Киодо.

" Япония към този момент се свърза с нас. Те идваха предходната седмица ", сподели Тръмп пред публицисти на борда на държавния аероплан " Еър форс уан " напът за Северна Дакота, без да даде детайлности.

През 2017 година износът на Япония за Съединени американски щати е нaраснал с 6,9 % до 15,1 трилиона йени (136 милиарда долара), до момента в който внoсът от най-голямата стопанска система в света е повишен с 10,5 % до 8,1 трилиона йени. Това е довело до търговски остатък от 7 трилиона йени, съгласно данните на японското финансово министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР