Брутният вътрешен продукт на Япония може да се свие през

...
Брутният вътрешен продукт на Япония може да се свие през
Коментари Харесай

Демографската криза тормози Япония, пенсионната възраст там може да стане 75 години

Брутният вътрешен артикул на Япония може да се свие през идващите 40 години с 25% поради бързото застаряване и понижаване на популацията. Това предизвестие се съдържа в отчет на Международния валутен фонд, съобщи БГНЕС.
В същото време специалистите на МВФ считат, че ситуацията в Япония може съществено да се усъвършенства при провеждането на промени, ориентирани към по-голяма претовареност при дамите и по-възрастните хора. Експертите на фонда считат, че е оправдано и по-активното привличане на задгранични служащи. Според фонда те би трябвало да заемат не повече от 1% от японския пазар на труда.
Експертите на фонда оферират на Токио по-смело да отвори страната си за задгранични артикули и услуги посредством понижаване на митническите и други бариери. Провеждането на сходни промени ще разреши за същите 40 години Брутният вътрешен продукт на Япония да се усили с 15%.
Тези оферти като цяло дават отговор на политиката, която се пробва да организира актуалното държавно управление на премиера Шиндзо Абе. По-конкретно се разисква повишение на пенсионната възраст от днешните 65 години на 70 или даже 75 години при увеличение на пенсиите и въвеждане на система за облекчения на възрастните чиновници.
Японският парламент скоро ще одобри ремонти в трудовото законодателство, които за пръв път в историята на страната ще отстранен фактическата възбрана за привличане на гастарбайтери. В края на декември би трябвало да влезе в действие и съглашението с Европейски Съюз за основаване на необятна двустранна зона за свободна търговия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР