Брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението, изразен в

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението, изразен в
Коментари Харесай

Българите оставаме с най-ниска покупателна способност в целия ЕС

Брутният вътрешен артикул (БВП) на глава от популацията, изразен в стандарти на покупателната дарба, продължава да бъде най-нисък в България в границите на целия Европейски Съюз, демонстрират експресни предварителни данни на формалната европейска статистика Евростат.

През 2023 година брутният вътрешен артикул (БВП) на човек от популацията, изразен в стандарта на покупателна дарба (ППС), варира сред 64 на 100 от междинното ниво за Европейския съюз в България и 240 на 100 в Люксембург.

През предходната година са регистрирани основни разлики измежду другите страни от Европейски Съюз във връзка с Брутният вътрешен продукт на човек от популацията, изразен в стандарта на покупателна дарба.

Най-ниското ниво е записано в България (36 на 100 под междинното равнище за ЕС), Гърция (-33 на сто) и Латвия (-29 на сто).

Този индикатор е бил най-голям в Люксембург (140 на 100 над междинното равнище за ЕС), следвана от Ирландия (+112 на сто) и Нидерландия (+30 на сто), показва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР