Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия е нараснал с 0,4

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия е нараснал с 0,4
Коментари Харесай

Бум на строителството тласка германската икономика нагоре

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Германия е повишен с 0,4 на 100 през първите три месеца на годината, регистрира Федералната статистическа работа, представена от ДПА.

Според тези предварителни данни мощното частно ползване и взривът в строителството са главните аргументи най-голямата стопанска система в Европа още веднъж да регистрира напредък, откакто през третото тримесечие нейният Брутният вътрешен продукт се сви и бе в застоялост през последните три месеца на 2018 година.

Германското държавно управление и водещи стопански институти намалиха прогнозите си за растежа за 2019-а по-рано тази година. Сега Берлин чака нарастване на Брутният вътрешен продукт на страната с 0,5 на 100 в края на годината.

Германия се върна към икономическия си напредък през първото тримесечие на годината и това е първият лъч на вяра след две тримесечие без повишаване на Брутният вътрешен продукт, разяснява през днешния ден пред Ройтерс немският стопански министър Петер Алтмайер.

Международният търговски спор към момента е неуреден. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да намерим допустими решения, които да разрешават да се води свободна търговия, сподели Алтмайер. Той още веднъж прикани фирмите да понижат бюрокрацията и налозите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР