Бруталността, с която е извършено посегателството срещу момиченецето, според експертите,

...
Бруталността, с която е извършено посегателството срещу момиченецето, според експертите,
Коментари Харесай

Психиатър за убиеца на детето в Сотиря: Примитивна личност, която не контролира импулсите си

Бруталността, с която е осъществено похищението против момиченецето, съгласно специалистите, приказва за примитивна персона, която не управлява импулсите си.
Случаят в Сотиря не е необичайност, безапелационни са психолозите и допълват, че хора, направили сходни закононарушения не желаят да се трансформират, по отношение на нормите на обществото. За образуването им имат значение и фамилната среда и генетични фактори.

" Психопат, некадърен да изпита страдание към жертвата, който обаче на рационално равнище осъзнава постъпката си. Човекът, направил такова тежко действие осъзнава постъпката си, само че не изпитва страдание към жертвата, което го характеризира като умопобъркан ", безапелационна е психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова пред бТВ.

" Крайно примитивна личностова конструкция, в която нагоните стоят преди всичко и тяхното облекчаване. Възможно е да се окаже, че самият той е бил жертва на такова посягане в предишното, с цел да образува такива пристрастености ", добави специалистът.

Подобна догадка изрече и престъпният психолог Тодор Тодоров, който счита, че убийството не е планувано и по тази причина приказва експанзията, с която е осъществено.

" Това, което е по-характерно, съгласно мен, и най-вероятно то е, с цел да прикрие друго закононарушение. Агресията, която се е изсипала от горната страна му, може да се дължи, че детето е оказало опозиция или се е тормозил, че може да се разкрие закононарушението, тъй като се познават. Не бих се учудил да е расъл в нефункционално семейство или домове, само че опитът демонстрира, че хора, които са причинители на сходни насилствени актове, в предишното самите са били жертви на сходно отношение ", добави Тодоров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР