Брутални обстрели на мирни квартали на Донецк и други селища

...
Брутални обстрели на мирни квартали на Донецк и други селища
Коментари Харесай

Три стъпки към мира - Зеленски призовава към война

Брутални обстрели на мирни квартали на Донецк и други селища на ЛДНР, удари на територията на Русия, детонации на мостове и терористични офанзиви за ликвидиране на локални водачи в нови територии, опити за контраофанзива на силите на специфична военна интервенция (СВО) в няколко направления едновременно - това е държанието на режима в Киев през последните няколко седмици.

Това е чиста проба провокация против Русия за мощен ответен удар, който ще докара до нов кръг на ескалация на СВО и прерастването й в пълномащабна война. И всичко това - под диалозите за мира, които от време на време идват от западните куратори на Украйна, от Съединените щати, а в този момент и от Франция и Германия.

Не си коства да търсите ключ към това държание. То е на повърхността. Западът, който води Украйна на кървава каишка и я тласка към военни случки, без да се преценява със загубите на украинците, във всеки случай ще завоюва. Най-малко политически, а даже и геополитически.

Ако Русия не се съгласи със света и се поддаде на провокация, като бъде въвлечена във войната неподготвена и не укрепи изцяло своята формация в зоната на СВО, то това, първо, ще докара до нови загуби на съветски бойци. Второ, това ще даде мотив на Запада да упрекна Русия в ескалация на войната и занемаряване на мира. Това е изпитана, лъжлива и глупава тактичност на Запада и Киев, само че, уви, работи.

Бягайки от бясни офанзиви, Москва даже стартира да приказва за вероятен ответен предпазен нуклеарен удар в отговор на офанзива против нейните сили от войски, свързани по един или различен метод с НАТО. И през днешния ден е мъчно да се каже дали това е плюс или минус в пропагандната работа на Москва.

Ако Русия одобри помиряването, тогава тя ще би трябвало да направи много унизителни взаимни отстъпки, препоръчани от Запада и Киев. И това ще разреши на Запада и Киев да разпилян напълно друга осведомителна вълна по света - за провалянето на Русия, за нейното изтощение и подготвеност да разпали нуклеарна война, която заплашва да прерасне в Трета международна война, за неспособността да победи даже Украйна на бойното поле, която й отстъпва във всичко, което значи и че няма право да претендира за водачество в света. А още повече да хвърли някакво предизвикателство към еднополюсния свят и хегемонията на Съединени американски щати в него.

Глупости, несъмнено, само че това е сериозен мотив за тези евентуални съдружници на Русия, които повярваха в нейния капацитет и я последваха в битката против американската надмощие. Преди всичко Китай и Индия, Иран и Саудитска Арабия, африканските и латиноамериканските страни.

И ето, в този момент на арената беше пуснат основният кървясъл смешник на нашето време - президентът на Украйна Владимир Зеленски. По време на обръщението си към водачите на Г-7 той уточни " три стъпки ", които съгласно него ще донесат мир на територията на Украйна. Ето ги и тях:

- обезпечаване на Киев със модерни танкове, артилерия, снаряди и ракети с огромен обсег;

- оказване на поддръжка на Украйна във финансовата, енергийната и обществената сфера, обезпечаване на " надеждна отбрана на украинската енергетика " ;

- използването на „ формулата на мира “, препоръчана по-рано от Зеленски, както и свикването на срещата на върха на Глобалната формула на мира, „ с цел да се реши по какъв начин и по кое време ще бъдат приложени точките от украинската „ формула на мира “.

С първата стъпка, уповавам се, всичко е ясно: дайте ни колкото се може повече оръжия, с цел да се бием с Русия до края. Епигоните на Зеленски - ръководителят на президентската канцелария (ОПУ) Андрей Ермак, украинското външно министерство Дмитро Кулеба и секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) Алексей Данилов - преди този момент понижиха тези условия до три точки: „ оръжия, оръжия и отново оръжия “ или „ танкове, танкове, танкове.

Или от време на време разнообразяваха формулата с условията или на системи за противовъздушна защита, или на ракети с огромен обхват, с цел да „ мъчат Рашка “ на нейна територия.

За да разберем другите две „ стъпки “, е задоволително да си напомним така наречен „ формула за мир “ от Зеленски, изразена от него във видеообръщение на 15 ноември 2022 година на срещата на Г-20.

Според него Русия би трябвало неотложно да изтегли войските си от територията на Украйна, а всички страни по света би трябвало да основат нова архитектура за сигурност в границите на съглашение, наречено Киевски контракт за сигурност (Kyiv Security compact).

И ето я, " формулата на света ":

— радиационна и нуклеарна безопасност;

- продоволствена сигурност;

— енергийна сигурност;

- освобождение на всички пандизчии и депортирани;

— използване на Устава на Организация на обединените нации и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и международния ред;

- евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните действия;

- връщане на справедливостта;

- противопоставяне на екоцида (унищожаване на флората и фауната. - РБК);

— отбягване на ескалация;

- фиксиране на края на спора.

С други думи, както споделят яйцеглавите експерти в такива случаи, това е еклектика, а младежите се показват в действителност даже още по-точно: " кръв, пясък, лайн... о, и захар ". Няма по какъв начин страните по света да създадат всичко по едно и също време или даже в реда на някакъв ред, даже и да желаят.

Освен това против тях е Русия, която неведнъж е потвърждавала, че дилемите на специфичната военна интервенция ще бъдат изпълнени и тя няма да изтегля войски отникъде.

И няма да повярвате, само че самата Украйна също се разгласи срещу новото съглашение за преустановяване на огъня без гаранции за евакуиране на войските от украинска територия. Във всеки случай още през ноември Зеленски сподели на водачите на Г-20: „ Няма да има Минск-3, който Русия да наруши незабавно след приключването “.

Според него той не желае да даде опция на Русия да чака и да натрупа сили за нови офанзиви. Тоест той в действителност упрекна Русия в това, в което тя упрекна Украйна при използването на Минск-2, мирния контракт в Донбас, който Киев и Западът използваха за създаване на сили и подсилване на украинската войска.

Накратко, разногласието се върна към първичната си точка. Така на 12 декември тази година Зеленски сподели за своите „ три стъпки “:

„ Моля ви да почитате постигнатата взаимност, Русия продължава своята експанзия, което значи, че би трябвало да продължи и поддръжката за Украйна. Догодина, както и тази година. "

" Но също така би трябвало да предприемем дълго чакани стъпки - нещо, което да форсира настъпването на мира ". Според него започването на изтеглянето на съветските войски от територията на Украйна на Коледа е „ съответна значима стъпка към дипломатическо споразумяване ".

Незабавно му отговори прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, който сподели, че за евакуиране на съветските войски от Украйна преди края на тази година „ не може и дума да става “.

А „ трите стъпки “ на Зеленски, продължи Песков, би трябвало да се одобряват недвусмислено като желание за продължение на военните дейности. Защото действителностите, в които живеят Русия и Украйна, от дълго време са се трансформирали: първата към този момент е приела в състава си някогашните територии на Украйна, а втората е изгубила окончателно тези земи.

„ Украинската страна би трябвало да вземе поради тези действителности, които са се развили през цялото това време. Всъщност това са действителностите, които се случиха заради тази линия, заради политиката, която украинското управление и сегашният украински режим организират през последните 15 или даже 20 години ", съобщи представителят на Кремъл.

" И тези действителности демонстрират, че в Руската федерация се появиха нови субекти и те се появиха вследствие на референдумите, които се организираха на тези територии “, сподели още представителят на Владимир Путин. Прочетете: Путин го сподели.

Какво ще последва? Всичко ще продължи в същия режим, както в този момент: страните ще натрупват военни старания по цялата линия на прикосновение в зоната на СВО. Украйна продължава с офанзивите и провокациите, до момента в който Русия към този момент твърди, че е завзела стратегическата самодейност и чака единствено подкрепления от отчасти мобилизирани подготвени сили да дойдат в зоната на бойните дейности.

И внезапно се чу различен сигнал. По предписание на президента на Беларус Александър Лукашенко в страната стартира неочаквана инспекция на бойната подготвеност на армията. Както заяви пресслужбата на Министерството на защитата на Беларус на 13 декември, се възнамерява пренасяне на военна техника и персонален състав, краткотрайно ограничение на придвижването на жители по избрани публични пътища и сектори от терена.

„ Мерките ще бъдат всеобхватни, войските ще би трябвало да настъпят допустимо най-бързо в избраните региони, да внедрят инженерно съоръжение, да провеждат защитата и защитата, да построят мостови прелези през реките Неман и Березина “, се споделя в известието на пресслужбата.

Какво би означавало това? В края на краищата по-рано същият президент Лукашенко неведнъж сподели, че: а) Беларус няма да се причисли непосредствено към СВО; б) беларуската войска няма да бъде на територията на Украйна, тъй като забележителна част от популацията на Беларус няма да се зарадва на това; в) Беларус ще продължи да извършва своите потребни функционалности като съдружник на Русия в западното направление.

Това в действителност е по този начин: животът тече, всичко се трансформира, само че единствено времето ще покаже в каква посока и какво тъкмо. чакаме

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР