Брутални кадри на катастрофа с тротинетка предизвикаха бурни реакции в

...
Брутални кадри на катастрофа с тротинетка предизвикаха бурни реакции в
Коментари Харесай

Нов дебат за правилата на движение с тротинетка след катастрофа

Брутални фрагменти на злополука с тротинетка провокираха бурни реакции в обществените мрежи.

В понеделник 16-годишен възпитаник беше затрит от лека кола в центъра на София.
Кола блъсна юноша с електрическа тротинетка в София (ВИДЕО) Видеоклип с случая обиколи „ Facebook ”, предизвиквайки хиляди споделяния и мнения
Инцидентът още веднъж разгорещи дебата за това, кой къде има право да се движи, и по какъв начин се проверяват сходни случаи при неналичието на правилник за тротинетките.

Неуспешният опит на ученика да пресече многолюден столичен бул. като по знамение не приключва съдбовно. След удара момчето е със строшен крайник.

„ То се появява ненадейно в лентата, в която минава аления автомобил, без по никакъв метод да алармира, така наречен „ рискова зона “. За мен, в тази ситуация лидерът на лекия автомобил няма виновност, съгласно това, което се вижда “, изясни Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевши при произшествия.

Снимка: btvnovinite.bg
До момента правила за придвижване на тротинетките няма и случаите се проверяват мъчно.

Проблемът е, че в този момент тротинетките могат да се движат и по тротоара, и на пътя. Тепърва правила за тях ще бъдат записани в пътния закон.
КАТ написаха акт на мъж, карал електрическа тротинетка Пътните служители на реда откриха правното съображение да глобяват
„ Когато приказваме за градска среда – има особености – като пътища с над 50 км, където тяхното придвижване ще бъде неразрешено, и по скоростни градски магистрали”, разясни Иван Петков - специалист в ДА " Безопасност на придвижването ".

Снимка: btvnovinite.bg

В Закона тротинетките ще се приравнят с колелата и ще се движат или по велоалеите, или най-вдясно на пътя. Очаква се предложенията да се гласоподават до края на годината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР