Брутална престъпна група, произвеждала и разпространявала наркотици във Велико Търново,

...
Брутална престъпна група, произвеждала и разпространявала наркотици във Велико Търново,
Коментари Харесай

Разбиха брутална наркогрупа във Велико Търново

Брутална незаконна група, произвеждала и разпространявала опиати във Велико Търново, беше разрушена при спецакция, съобщи БГНЕС. Полицейската интервенция е извършена в четвъртък вечерта. Задържани са 15 участници в незаконната скица.

Досъдебното произвеждане е формирано при започване на септември, заяви прокурор Иван Гешев. Служителите на ГДБОП са почнали работа преди този момент.

Неутрализираната незаконна група по изключително жесток метод е налагала монопол на дилърите.

Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и конфискувани наркотични субстанции – марихуана, метаамфетамин и пико. Намерена е и преносима лаборатория за произвеждане на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им.

Ръководителят на групата и неговият заместител са с престъпни регистрации в полицията.

„ Това е най-сериозната група, занимавала се с този вид активност, на територията на Велико Търново, а може би и на района ”, разяснява още прокурор Гешев. Той разясни, че на арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания, съгласно ролята и присъединяване им в проведената незаконна група.

„ Служителите в бранш „ Борба с проведената престъпност “ във Велико Търново демонстрираха професионално знание на оперативната конюнктура в района ”, добави основен комисар Ивайло Спиридонов.

Той изясни, че от 2014 година секторът има 4-5 реализации на съществени групи за налагане на монопол на наркотични субстанции във Велико Търново.

Главен комисар Младен Маринов даде висока оценка на постигнатия синхрон на работа с всички ангажирани институции. По думите му резултатите от този жанр на взаимна работа са все по-добри. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира, че присъединяване на прокурор „ на терен “ способства за по-лесното застраховане на досъдебното произвеждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР