Брутален непълнолетен рецидивист, извършил десетки кражби за рекордно кратко време,

...
Брутален непълнолетен рецидивист, извършил десетки кражби за рекордно кратко време,
Коментари Харесай

Непълнолетен рецидивист вилнее във Врачанско, напада хора и краде наред

Брутален малолетен рецидивист, направил десетки обири за рекордно малко време, бе наказан от врачанския областен съд условно на година затвор.
Непълнолетният С.П. се признал за отговорен по всички повдигнати обвинявания. В досието му има няколко обири на пари от павилиони за палачинки и други обекти, както и грабежи на хора, при които е използвал мощ и закани.
Миналата година младежът обрал момиче като я заплашил, че ще я пребие и изнасили, след което я пребъркал и взел всичко скъпо от джобовете й. Първата кражба обаче не му била задоволителна и месец по-късно още веднъж я причакал и отново със закани я ограбил. През февруари тази година С.П. още веднъж засякъл момичето във влака от Мездра за Враца. Тогава наглият апаш отмъкнал от жертвата си мобилен телефон, две кутии с цигари, дънки и кецове.
Агресията на крадеца бързо повишена и при започване на май си набелязал друга жертва, този път момче от Враца. От него той отмъкнал 35 лв., като го сбутал и блъснал мощно в ребрата.
Жертвите на С.П. се множали с всеки минал ден, като с всяка последваща кражба ставал все по-агресивен. Терорът му траял до момента в който униформените не го спипали в края на юни и не потвърдили, че точно той е причинител на похищенията.
С.П. е осъден с отнемане от независимост за период от една година, което е отсрочено за изпитателен период от 3 години. Младежът ще би трябвало да заплати и разноските по делото в размер на 803 лв..
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване, а жертвите на младия рецидивист могат да предявят цивилен иск против него за породени неимуществени вреди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР