Брусарци. За богатите няма закони, но за нас има данъци.

...
Брусарци. За богатите няма закони, но за нас има данъци.
Коментари Харесай

Хората от Брусарци към БСП: За богатите няма закони, но за нас има данъци - искаме промяна

Брусарци. За богатите няма закони, само че за нас има налози. Това би трябвало да се промени!. С тези думи хората от Брусарци се обърнаха към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Светла Бъчварова и Илиян Тимчев по време на представянето на плана „ Визия за България “, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Като главен проблем в района локалните показаха демографската рецесия. „ Вече няма занаят. Младите отпътуваха да работят в чужбина, общината се обезлюди “, споделиха хората. Като различен сериозен въпрос те показаха следения избор. „ Хората са небогати, само че следеният избор би трябвало да се минимизира. Това е сериозен проблем за общините. Изборите би трябвало да са почтени, с цел да се развива страната в добра посока “, безапелационни са локалните. По време на срещата беше коментиран и въпросът за корупцията.
„ Малкият бизнес би трябвало да се поддържа със специфични ограничения, с цел да се развива. Във „ Визия за България “ обръщаме особено внимание на дребния и междинен бизнес. Подпомагаме ги с понижаване на административната тежест, както и основаване на Национален фонд за доближаване на районите “, изясни проф. Бъчварова. Тя е безапелационна, че пенсиите би трябвало да бъдат преизчислени и възрастните хора да бъдат подкрепяни.
„ Да имаме гратис и налично опазване на здравето и обучение. Трябва да има държавна политика за общинското опазване на здравето, което има с изключение на лечебна и обществена роля “, сподели Илиян Тимчев. Според него в опазването на здравето е безпорядък, а общински лечебни заведения затварят порти. „ За нас главните проблеми са свързани с ръководство на финансирането в опазването на здравето, а не с неговото непрекъснато дофинансиране, при неразбираеми условия на ръководство на средствата и без промяна в бранша “, сподели още националният представител.
Основният проблем, който сложиха хората в Медковец пред народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Таско Ерменков и Тодор Байчев, е за закриването на учебни заведения и неприятното положение на пътищата. Според Тодор Байчев средствата, които се отделят за обучение, се изразходват извънредно неефективно. „ Ако не обърнем внимание на проблемите на образованието, като функционалната неначетеност на децата ни, в бъдеще необразовани ще ни лекуват, необразовани ще учат децата и необразовани ще ни ръководят “, акцентира той. Народният представител е безапелационен, че би трябвало публичният запас да отива за държавни и общински учебни заведения, а не в частни. Хората сложиха казуса за комфортен жп-транспорт в общината, както и за неналичието на работни места. " С развиването на стопанската система ще се разкрият и спомагателни работни места в района. Това е сериозен проблем на Северозапада и би трябвало да се работи за неговото решение “, добави Таско Ерменков.
„ Районът на Якимово има сериозен капацитет, само че не е изведен на напред във времето за развиване. Не е значимо единствено да приказваме за земеделие, а тъкмо какво земеделие - зеленчукопроизводство, зърно и пшеница “, съобщи депутатът от левицата Атанас Костадинов. Присъстващите на срещата споделиха, че това е една от най-бедните общини в най-бедния регион. Там инфраструктурата е не просто неприятна, а нямат пътища и улици. Къщите са пустеещи. „ Разочарованието от провежданата години наред политика на ГЕРБ е голямо. Подкрепяме предложенията във „ Визия за България “ и се надяваме да оказват помощ за развиването и на нашата община, разясниха те.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР