Брус Спрингстийн стана първият изпълнител с албуми в топ 5

...
Брус Спрингстийн стана първият изпълнител с албуми в топ 5
Коментари Харесай

Рекорд: Спрингстийн в топ 5 за шесто поредно десетилетие

Брус Спрингстийн стана първият реализатор с албуми в топ 5 за шесто подред десетилетие. Последният му албум „ Letters to you “, който дебютира предишния вторник под номер 2 на Billboard 200, запечата триумфа, предава Канал 3.

Дебютният му албум „ Greetings from Asbury Park, N.J. “ излиза през далечната 1973 година и оглавява класацията тогава.

Пускането на последния албум донесе на изпълнителя най-хубавата облага от 2014 година насам, с 96 000 продадени копия. „ Letters to you “ също е необикновено известен като винилови плочи с 18 000 продадени копия.

Спрингстийн, прочут още като The Boss, записва последния албум в домашното си студио в Ню Джърси в продължение на пет дни. Той е „ едно от най-големите прекарвания по време на запис “, което в миналото е имал. Спрингстийн избра да се откаже от несъразмерното разпространение на албума и вместо това да се концентрира върху потреблението на своята платформа за поощряване на демокрацията. В полемика за сегашния политически климат изпълнителят съобщи, че демокрацията „ не може да издържи още четири години ръководството на Тръмп “.

Спрингстийн провежда благотворителен концерт за Фонда за подкрепяне на битката против пандемията в Ню Джърси (NJPRF), на който участваха редица звезди. Концертът се състоя на 22 април и беше излъчен по локалната телевизия, радио и други

Брус Спрингстийн е притежател на голям брой награди, измежду които двадесет Грами, две Златен глобус и една Оскар. В хода на кариерата си е продал над 65 милиона албума в Съединените щати и 120 милиона по целия свят, пущам БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР