Бруно Лабадия може да се възприема като доста отчайващо назначение

...
Бруно Лабадия може да се възприема като доста отчайващо назначение
Коментари Харесай

Бруно Лабадия възроди Херта, берлинчани вече мечтаят за евротурнирите

Бруно Лабадия може да се възприема като много отчайващо предопределение в Херта Берлин, само че репутацията му на треньорски "пожарникар " е затвърдена от летящия старт на неговата работа в клуба.

Лабадия стана четвъртият треньор на Херта за сезона, когато беше назначен през април на фона на пандемията от COVID-19, а той е човек, чиито пътувания из Бундеслигата го доведоха до рекордните 10 разнообразни клуба като състезател и треньор.

Херта беше на шест точки над зоната на изпадане, когато 54-годишният Лабадия пое отбора и неговата задача беше да помогне на клуба да се изкачи в класирането. "С Бруно се сдобихме с някой, който познава Бундеслигата в детайли в продължение на доста години като състезател и треньор. Той сподели, че може да стабилизира тимове ", съобщи изпълнителният шеф на берлинския клуб Михаел Преец.

Херта към този момент се изкачи на девето място в класирането, откакто завоюва 10 точки от четири мача под негово управление и към този момент в отбора обмислят опцията да се класират за европейските клубни шампионати през идващия сезон. Отборът е единствено на четири точки от шестото място в таблицата, което обезпечава място в Лига Европа, макар че има пет тежки останали мача, започвайки с Борусия Дортмунд в събота.

"След 35 години в Бундеслигата като състезател и треньор, аз към момента съм гладен - изключително, в случай че продължим по метода, по който играем в този момент ", сподели Лабадия след успеха в събота с 2:0 над Аугсбург. "Но към момента ни следва доста работа. Трябва да останем смирени и да се опитаме да се подобрим дружно. Ние се пазиме дружно, нападаме дружно ", добави той.
Бундеслига 30 кръг, събота 6 юни  Борусия Дортмунд 16:30предстои  Херта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР