Бруно Акрапович загуби първия си сериозен тест като треньор на

...
Бруно Акрапович загуби първия си сериозен тест като треньор на
Коментари Харесай

4-4-2 е задължителната схема за Акрапович, иначе мъглата в ЦСКА ще го погълне

Бруно Акрапович загуби първия си сериозен тест като треньор на ЦСКА. " Червените " се изгубиха в мъглата на стадион " Васил Левски " и отстъпиха с 0:1 на Йънг Бойс в групите на Лига Европа. След 5:0 над аматьорския Ботев (Ихтиман) за Купата на България, нощес футболистите на босненеца имаха единствено един удар във вратата - дело на Стефано Белтраме от фаул. Както му споделих и на конференцията след срещата - прекомерно малко за тим, който разполага с толкоз доста качествени играчи в офанзива.

Анализ на мача не мога да върша. Защото от трибуните не видях съвсем нищо. Мъглата задуши ЦСКА, само че ще погълне и самия Бруно Акрапович, в случай че не извърши програмата най-малко до края на 2020-а година. Оценка след 5:0 против Ихтиман и загуба в странния дуел " на мрачно " не може да му даваме. Трябва да минат най-малко още 2-3 срещи. Но време няма. В ЦСКА постоянно е било по този начин и постоянно ще бъде. В динамичната конюнктура, на " Армията " се зачитат единствено успехите. Не ги ли постигаш, става доста прохладно. И този вятър, в случай че разсее мъглата, ще е толкоз мощен, че ще отнесе и теб...

Акрапович " мирише на футбол " и това се усеща от всички. Има хрумвания и желае да ги осъществя. Важното е да не се поддава на странично мнение. Особено, в случай че то не идва от хора в клуба. Никой в ЦСКА не се меси в работата му. Има свободата да дефинира какви ще са тренировките, каква ще е схемата на игра и кои футболисти ще са на терена. Снощи на няколко пъти съобщи, че ще постанова обичаната му система 3-5-2. Така да бъде, щом го е решил. Но, с нея или не, би трябвало да заложи на " схемата " 4-4-2 до края на годината. А точно - 4 победи в оставащите 4 мача у нас и почтено показване в последните два от Лига Европа.

За почитатели и управление всичко с изключение на триумф против ФК ЦСКА 1948 и Левски ще е голям неуспех. С оглед спорния полусезон на тима, тези срещи са избавителните сламки. В тях ЦСКА няма право на оправдания. Домакинството на Ботев (Враца) е в рубрика " сигурни ", а гостуването на другия Ботев, от Пловдив, е единствената среща до Нова година в efbet Лига, когато ЦСКА излиза от София. Тя ще е спомагателен тласък за Акрапович като някогашен треньор на огромния противник на " канарите " - Локомотив.

За страдание, огромната цел в групите на Лига Европа след 4 мача стана... отбелязването на най-малко един гол. Срамно и неприемливо е тим с историята на ЦСКА да е единственият в тази фаза на шампионата без попадение. Клуж е точният противник, против който " армейците " да счупят каръка. Победят ли, надграждането ще е реалност. Защото досега " алените " в никакъв случай не са печелили 4 точки в групова фаза на Лига Европа. Мачът с Рома е бонус, както беше и на " Олимпико ". Именно там ЦСКА се показа най-добре.

Всичко е в главата и ръцете на Бруно Акрапович. Който бързо би трябвало да потвърди, че в действителност е подготвен за огромната крачка в своята кариера. ЦСКА не е Локомотив. В Пловдив мъглата може и да те обгърне, само че ще излезеш от нея. На " Армията " може да те задуши. Дори и без съскащи змии...
 Бруно Акрапович за ТОПСПОРТ: Щеше да е справедливо ЦСКА да вземе най-малко точка против Йънг Бойс
Бруно Акрапович за ТОПСПОРТ: Щеше да е справедливо ЦСКА да вземе най-малко точка против Йънг Бойс

" Всички в тима имат качества да вкарват голове, ще го създадат доста скоро "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР