Броят на заявленията за фалит от германски фирми се е

...
Броят на заявленията за фалит от германски фирми се е
Коментари Харесай

Германия отчете ръст от 20,5 % на фирмените фалити през първата половина на годината

Броят на заявките за банкрут от немски компании се е нараснал с 20,5% през първата половина на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това се показва в отчет на Федералната статистическа работа на Германия. " През първата половина на 2023 година немските окръжни съдилища регистрираха финален брой от 8 571 заявки за корпоративна неплатежоспособност. Това е с 20,5% повече спрямо първата половина на 2022 година ", се споделя в известието на службата.

Според ведомството вземанията на кредиторите вследствие на тези банкрути са оценени на €13,9 милиарда Текстът разяснява, че най-вече заявки за неплатежоспособност има в бранша на транспортните и складови услуги, както и в даването на други стопански услуги като краткотрайна претовареност. Най-малко са поръчките от предприятията в енергийния бранш.

Заявленията за банкрут измежду немските компании останаха високи през юли и останаха над междинното равнище преди пандемията, съгласно данни на Института за стопански проучвания Лайбниц (IWH), оповестени през август. Отбелязва се, че през юли, заради евентуалната неплатежоспособност на компании в Германия, 9,3 хиляди работни места са били изложени на риск. По-рано откривателите на IWH оповестиха, че през юни броят на заявките за банкрут възлизат на 1050 и достигта максимума от 2016 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР