Броят на заразените във Великобритания може да е много по-голям,

...
Броят на заразените във Великобритания може да е много по-голям,
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Половината британци може вече да са заразени

Броят на инфектираните във Англия може да е доста по-голям, в сравнение с се допускаше до момента, демонстрира изследване на учени от Оксфорд, представено от английския в. " Файненшъл таймс ". Половината население на страната може към този момент да е инфектирано, демонстрира основаният от тях модел.

Ако резултатите се потвърдят, ще се окаже, че по-малко от един на хиляда инфектирани от Ковид-19 се разболява дотолкоз, че да има потребност от болнично лекуване, акцентира Сунетра Гупта, преподавателка по теоретична епидемиология, управлявала на проучването. Голямото болшинство развиват доста леки или никакви признаци.

Необходимо е неотложно да се стартират всеобщи проби за антитела, с цел да можем да преценим в коя фаза на епидемията сме, предлага Гупта. Тя обаче не подложи на рецензия решението на английското държавно управление да наложи карантинни ограничения в страната, тъй като даже в случай че се потвърди, че основаният в Оксфорд модел на разпространяване на заболяването е по-точен от признатия модел на Лондонския Кралски лицей, общественото разграничаване ще понижи броя на съществено разболелите се и ще облекчи натоварването на английската здравна система.

За да се бори с ковид, английското държавно управление ще би трябвало да усили броя на чиновниците си и да се намесва повече в живота на жителите. Ще би трябвало да внимаваме за следствията от това в дълготраен проект, предизвестява английският в. " Гардиън " в публицистична публикация.

Бившият здравен министър Джереми Хънт към този момент наподобява като оракул, който е бил прав от самото начало, разяснява още изданието. Бившият противник на Борис Джонсън за водач на Консервативната партия необятно споделя мнението, че Тайван, Сингапур и Южна Корея са постигнали ниски нива на смъртните случаи посредством всеобщи проби и следене на популацията. Подобен режим обаче, въпреки и да оказва помощ на учените и лекарите, провокира терзания за обсега на държавните пълномощия. Днешното следене на популацията за битка с заболяването може по-късно да сътвори опция за други форми на шпионаж от страна на държавното управление, написа в публикацията.

Група от софтуерни специалисти, учени и групи за отбрана на гражданските свободи предизвестиха, че " комбинацията от закона (за обвързваното с ковид изключително положение) и пълномощия за събиране на информация основава риск технологията за следене на местоположението и контактите да бъде употребена като средство за обществен надзор ". Според тях всички обсъждани от министрите начинания би трябвало " да пазят човешките права, да бъдат пропорционални и да работят в границите на закона ". Трябва да се вслушаме в този апел, изключително поради отрицателното мнение на премиера за сходна отбрана на правата, акцентира в. " Гардиън ".

В последна сметка стигнахме до това: президентът Доналд Тръмп третира 50-те щата на Съединени американски щати като участници в реалити шоуто " Чиракът ", като ги настройва един против различен, с цел да се конкурират за лимитирани запаси, вместо да активизира обединен народен отговор на пандемията, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Ако е по този начин, това е епизодът, в който щатът Ню Йорк губи. Коронавирусът се популяризира с ужасяваща скорост, изключително в град Ню Йорк. Имаме потребност от медицински личен състав, апарати за изкуствено дишане и персонални защитни средства. Но реакцията на Тръмп беше същата, като на президента Форд през 1975 година, когато град Ню Йорк се обръща към Вашингтон за помощ и получава жесток отвод. Този миг остава вечно в паметното заглавие на в. " Дейли нюз ", гласящо: " Форд към града: Пукнете! " Сега Тръмп ни споделя същото. Буквално.

Вероятно хиляди ще умрат, в случай че федералните управляващи не се намесят. И това би трябвало да се случи незабавно - освен за положителното на града, а на страната. Президентът би трябвало да даде образец в родния си град.

Болниците в Ню Йорк скоро ще бъдат претрупани с пациенти с Ковид-19. Губернаторът към този момент съобщи, че не доближават 30 000 машини за изкуствено дишане. Единственият метод те да бъдат получени с нужната скорост е посредством федерална интервенция. Но Тръмп отхвърля да го направи. Какво чака президентът? Защо пести ресурсите си? Трябва ли броят на жертвите в Ню Йорк да стане подобен, че да няма потребност от други доказателства? Опитва ли се да го накаже за образец за останалите? Човек не може да не се зачуди дали Тръмп не се пробва просто да се хареса на своите гласоподаватели, които гледат с съмнение на градовете - и изключително на Ню Йорк, който е персонификацията на мултикултурализма.

Самият Тръмп е от Ню Йорк, само че от друго измерение на Ню Йорк - Ню Йорк на таблоидите, на недвижимите парцели и, иронично, на световния Ню Йорк, който направи вероятни хотелите му по целия свят, градежите му с китайска стомана и заемите му от Дойче банк. Това е Ню Йорк, който президентът в този момент отхвърля. И това е градът, който го направи реалити звезда. А както знаем, реалити малкия екран цени дарвинисткият метод. Участниците в реалити съревнование не са там, с цел да основават другарства - те целят да се унищожат взаимно и да завоюват, отбелязва вестникът.

Но това не е игра. Тръмп няма визия по какъв начин да употребява пълномощията на федералното държавно управление. Ню Йорк скоро ще се бори за глътка въздух и други щати ще последват неговия образец. Освен в случай че президентът не предприеме дейности незабавно, акцентира в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР