Броят на заразените с новия коронавирус в Индия надхвърли 190

...
Броят на заразените с новия коронавирус в Индия надхвърли 190
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус в Индия надхвърли този във Франция

Броят на инфектираните с новия ковид в Индия надвиши 190 000, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

Страната към този момент е на седмо място в света по брой доказани случаи, изпреварвайки Франция. На този декор индийските управляващи анулираха по-голямата част от въведените преди два месеца поради пандемията ограничаващи ограничения, откакто милиони хора останаха без работа.

Индия заяви през днешния ден за рекорден брой нови инфектирани за едно денонощие - 8392. С общо 190 535 доказани случая, страната е на седмо място по този индикатор след Съединените щати, Бразилия, Русия, Англия, Испания и Италия.

Починалите в Индия от причиняваното от ковид заболяване са 5394 - относително малко по отношение на други страни с сходен брой инфектирани. Според индийските управляващи една от аргументите за това са подхванатите ограничаващи ограничения, с помощта на които лечебните заведения могат да се оправят с притока на пациенти.

През последните дни в Индия, страна с население от към 1,3 милиарда души, се ускориха обаче рецензиите против държавното управление на премиера Нарендра Моди, упреквано, че ненадейно наложените през март рестрикции не са съумели да спрат разпространяването на ковид и по едно и също време с това са лишили от прехранване милиони хора, които зависят от дневните си надници, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР