Броят на заразените с новия коронавирус расте от ден на

...
Броят на заразените с новия коронавирус расте от ден на
Коментари Харесай

Искат оставки в Румъния заради лошото справяне с кризата

 Броят на инфектираните с новия ковид пораства от ден дневно, а доста страни започнаха да постановат ограничавания за румънските жители. В този подтекст някогашният президент на Румъния Траян Бъсеску съобщи, че хората нямат доверие на сегашните ръководещи, а тези, които ръководят рецесията с пандемията, би трябвало да си вървят, написа през днешния ден в. " Евениментул зилей ".

" Един от огромните проблеми е, че по време на изключителното състояние се правеха малко проби. Това, че ограничаващите ограничения бяха разхлабени без да се знае къде са огнищата, ни докара до тук ", съобщи Траян Бъсеску и изброи тези, които съгласно него би трябвало да си вървят: министърът на вътрешните работи Марчел Вела, ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат, министърът на опазването на здравето Нелу Татару и министър председателят Лудовик Орбан.

" Последиците от пандемията не се управляват. Хората нямат доверие в сегашната власт. Нужен е различен екип. Населението бе унизено от полученото отношение ", заключи Бъсеску пред телевизия " Ромъния ".

" Правителството на Орбан би трябвало да си върви " - това мнение на водача на главната опозиционна мощ - Социалдемократическата партия, цитира в заглавие в. " Котидианул ".

Временният водач на социалдемократите Марчел Чолаку счита, че държавното управление на либералите, ръководено от Лудовик Орбан, би трябвало да си върви, тъй като не е съумяло да притегли жителите на своя страна в битката с пандемията. Чолаку показа поредност неспазени от държавното управление обещания, добави Българска телеграфна агенция.

" Страхът, санкциите и заканите не могат да заместят верните ограничения и транспарантната връзка. Хората към този момент пет пари не дават за това какво споделят Орбан и неговите министри ", заключи Марчел Чолаку в профила си във фейсбук.

Сред неспазените обещания на държавното управление опозиционният водач изброи неналичието на безвъзмездни защитни маски за уязвимите обществени групи, отсъствието на всеобщо тестване, неуспехът на компанията Ромарм в производството на защитни маски, неналичието на респиратори, на таблети за учениците и преподавателите и други.

В. " Ромъния либера " написа през днешния ден, че локалните избори, планувани за 27 септември, са сложени под въпрос. Политиците се разделиха на два лагера - едните поддържат произвеждането на изборите на 27 септември, другите желаят отсрочване поради риска от разпространяване на новия ковид. Местните избори към този момент бяха отсрочени един път поради пандемията, напомня вестникът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР