Броят на заразените с новия коронавирус Covid-19 продължава да расте

...
Броят на заразените с новия коронавирус Covid-19 продължава да расте
Коментари Харесай

Расте броят на заразените с коронавирус по цял свят

Броят на инфектираните с новия ковид Covid-19 продължава да пораства по целия свят.

Броят на доказаните случаи на новия ковид в Русия се е нараснал от 45 до 59 през последното денонощие, оповестиха през днешния ден от националния действен щаб за битка с инфекцията. Всички нови инфектирани са били в страни от Европейския съюз през последните две седмици. Девет от случаите са регистрирани в столицата Москва, два в Кемеровска област и по един в Санкт Петербург, Кемеровска и Калининградска област. В Русия досега няма умряли от вируса.

Нови 10 смъртни случая от ковид са били регистрирани във Англия. С това общият брой на умрелите в страната се удвои за едно денонощие до 21. Главният доктор на Англия Крис Уити заяви, че умрелите са от рисковите групи - възрастни хора или такива със съпътстваващи болести. Преминат е и символичният предел от 1000 инфектирани. По данни от през днешния ден 1140 индивида във Англия са дали позитивна проба за вируса при 798 към вчерашна дата. Високопоставен представител на здравните управляващи разяснява, че действителният брой на инфектираните е сред 5000 и 10 000. Британското държавно управление, подложено на критика поради бавната си реакция на рецесията, се готви да преразгледа своя метод. Според локални медии още през уикенда ще бъдат неразрешени всеобщите събирания, а другата седмица се чака Народното събрание да одобри законодателство за изключителни ограничения. Близкият до ръководещата консервативна партия в. " Дейли телеграф " написа, че огромни спортни и музикални събития през идващите месеци, като музикалния фестивал в Гластънбъри и тенис шампионата от Големия шлем " Уимбълдън " през юни може да бъдат анулирани.

Нидерландия обяви нови 155 случая на инфектирани с ковид спрямо предходния ден и общият им брой доближи 959, оповестиха националните здравни управляващи. От началото на епидемията с новия ковид в умрелите от COVID-19 са 10.

Египет пък от утре затваря учебните заведения и университетите за две седмици поради ковид.

В Армения са регистрирани 15 случая на ковид. Никол Пашинян и брачната половинка му са се изолирали непринудено в превантивна карантина след посещаване на премиерската брачна половинка в Бразилия предходната седмица. Днес Пашинян заяви, че той и брачната половинка му Анна Хакобян се усещат добре и не демонстрират признаци на ковид, само че като защитна мярка са решили да останат в изолираност в резиденцията си край Ереван, до момента в който изчакат резултатите от проучванията си. В столицата Бразилия Хакобян се срещнала със брачната половинка на бразилския президент Жаир Болсонаро. Човек от обкръжението на Болсонаро се е заразил с ковид, само че бразилският президент съобщи, че при него проучванията са посочили, че той не е вироносител.

В Бразилия броят им съгласно здравното министерство е 77.

Испанското държавно управление се чака да разгласи довечера изключително състояние от понеделник за 15 дни, с цел да се оправи с ковид, съобщи Ройтерс. Агенцията показва, че разполага с план на указа на испанското държавно управление. Очаква се то да се разпореди на 47-те милиона испанци да си останат вкъщи за интервала на изключителното състояние и да излизат единствено, с цел да си купят храна, лекарства и да посетят болница или при други изключителни случаи, се показва в проектоуказа. Ограничава се мощно целият публичен превоз. Авиокомпаниите, влаковете и корабите ще получат указания да понижат услугите си минимум на половина. В проектоуказа обаче не се планува затваряне на държавните граници. Работодателите ще бъдат задължени да разрешат на чиновниците си да работят отдалечено, а разглеждането на правосъдните каузи краткотрайно ще бъде спряно. Испанското вътрешно министерство ще управлява всички полицейски сили, в това число локалните и районните по време на 15-те дни на изключително състояние в страната. Министерствата на опазването на здравето и на превоза също ще имат компетенции в народен мащаб. Очаква се блокирането на придвижването на хора да влезе в действие в 8:00 часа локално време в понеделник, а другите ограничения - щом указът влезе в действие, откакто бъде оповестен в " Държавен вестник ".

Списъкът със страни в Африка, наранени от ковид, продължава да се уголемява. За първи случаи оповестиха Намибия, Руанда и Есватини.

В Есватини, някогашната Свазиленд, здравният министър съобщи, че инфектираният е 33-годишен, който наскоро се е завърнал от делово пътешестване до Съединени американски щати.В Намибия здравният министър  на конференция, че испанска двойка е дала позитивни проби.

В Руанда първият случай е индийски жител от Мумбай, сподели здравният министър Даниел Нгамидже. В Африка към днешна дата има доказани случаи на ковид минимум в 21 страни. Експерти предизвестяват, че в доста от африканските страни системите на опазване на здравето са слаби, което значи, че здравните заведения може елементарно да бъдат претрупани при нарастване на инфекциите. Според Икономическата комисия за Африка (ИКА) при рецесия стопанските системи на редица страни на континента може да бъдат наранени тежко.

" Африка може да загуби половината си БВП, защото растежът може да спадне от 3,2 на към 2 % заради редица аргументи, в това число поради нарушаванията в световните вериги на доставките ", сподели икономистът Вера Сонгве на среща на ИКА в Етиопия.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР