Броят на заразените с коронавируса в Полша надхвърли 50 хиляди,

...
Броят на заразените с коронавируса в Полша надхвърли 50 хиляди,
Коментари Харесай

Полша обяви рекордни нови 809 случая с коронавирус

Броят на инфектираните с ковид в Полша надвиши 50 хиляди, откакто за миналото денонощие бяха регистрирани 809 нови случая - нов връх в денонощния приръст, заяви през днешния ден полското министерство на опазването на здравето, представено от ТАСС.
От 4 март, когато в страната бе установен първият случай, до през днешния ден броят им възлиза на 50 324, от които 1787 са умряли и 36 041 са се възстановили. През тези месеци в страната са били направени към 2.4 милиона анлализа на проби за съществуване на ковид.
Понастоящем в полски лечебни заведения обитават към 1900 пациенти с COVID-19, над 104 хиляди индивида са сложени под карантина и и 9000 остават под епидемиологичен контрол. През последната седмица дневният приръст от новозаразени варира от 500 до 600 случая.
От средата на март до през днешния ден в Полша работи епидемиологичен режим с основно предписание съблюдаване на обществена отдалеченост от два метра, разясни Българска телеграфна агенция. Предвид повишаването на новите случаи в 19 района на страната там бяха наложени спомагателни ограничавания, в това число наложително носене на маски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР