Броят на заразените с коронавируса постави нов негативен рекорд –

...
Броят на заразените с коронавируса постави нов негативен рекорд –
Коментари Харесай

Нов рекорд: 132 случая на коронавирус за денонощие, шестима са починали

Броят на инфектираните с ковид сложи нов отрицателен връх – за денонощие са открити 132 нови случая. Това e с 43 повече от предходните 24 часа, когато бяха регистрирани 89 новозаразени. Ден преди този момент още веднъж бяха открити над 100 нови случая. Общо доказаните са 3674.

Регистрирани и нови шестима умряли. С тях общият брой на смъртните случаи към този момент стигна 190. Пациентите в интензивни отделения са 13, а в лечебни заведения са 289 души.

Според настоящата статистика най-вече случаи са регистрирани в София – 30. На второ място е София-област с 26 нови инфектирани. В Пазарджик са открити 17 случая, в Кюстендил – 11, в Сливен – 9, в Пловдив – 8, Видин – 7, Смолян – 5, Благоевград – 4, в Бургас, Варна, Търново, Стара Загора, Шумен и Ямбол – по 1.

Рекордният брой нови случаи идва на фона на изцяло разхлабени ограничения. Към момента държавното управление няма желание да връща рестриктивните мерки. Преди няколко дни министър председателят Бойко Борисов разгласи, че повече нищо няма да се затваря и се учуди, че тематиката към момента се дискутира. Според него вирусът се е промени, към този момент не е толкоз рисков, а лечебните заведения са по-подготвени.

Междувременно здравните управляващи настояват, че разпространяването на болестта е на огнища. След разхлабването на ограниченията бяха открити няколко такива – в Сърница, Доспат, Кюстендил, Перущица, Самоков, както и в шуменските села.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР