Броят на заразените с коронавирус във Великобритания превиши 283 000

...
Броят на заразените с коронавирус във Великобритания превиши 283 000
Коментари Харесай

Над 40 000 души умряха на Острова

Броят на инфектираните с ковид във Англия надвиши 283 000 души, а тези с летален край към този момент са 40 200. Само за последното денонощие са регистрирани 357 нови смъртни случая, оповестяват от Министерството на здравеопазването. Ведомството регистрира единствено случаите, при които е потвърдено, че умрелите болни са били заболели от ковид. В същото време Националния статистически институт на Кралството (ONS) регистрира даже случаите, при които в епикризата е регистрирано единствено съмнение за съществуване на ковид у почитания пациент. В този случай броят на случаите с летален край надвишава 50 000 души.

През последните две седмици се следи спад в броя на инфектираните и умрелите на дневна база, регистрира английското държавно управление. На 5 юни публично са регистрирани нови 1650 случая на инфектирани.

От 15 юни всички чиновници и гости в английските лечебни заведения ще би трябвало да носят маски. От въпросната дата маски ще са задължени да носят и всички хора в градския превоз. Властите приканват жителите да съблюдават обществена отдалеченост и да не събират на огромни групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР