Броят на заразените с коронавирус в Турция е нараснал с

...
Броят на заразените с коронавирус в Турция е нараснал с
Коментари Харесай

Нагоре! 1519 новозаразени в Турция за последното денонощие

Броят на инфектираните с ковид в Турция е повишен с 1519 души през последните 24 часа и общото число на инфектираните в страната се е нараснало до 302 807 души.

По данни, които турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа разгласява в Туитър още 61 смъртни случая са се прибавили за това време, с което са достигнали 7506 души.

В съпоставяне с предходните дни има лек спад в цифрата на инфектираните и на умрелите. Но е повишен броят на тежко болните, които все още са 1456 души.

1116 заболели са били излекувани през денонощието. Досега в Турция са били направени 9 269 015 теста.

Днес се планува в Турция да стартират образователните занятия в учебните заведения.

Но в класните стаи ще учат единствено първокласниците и тези от предучилищна възраст, разясни турският министър на образованието Зия Селчук. Предвижда се занятията да бъдат 2 дни в седмицата. Всички останали възпитаници учат онлайн към този момент трета седмица.

Според просветния министър евентуално по-нататък ще стартират да посещават занятия в учебно заведение учениците от 8,9 и 12 клас.

Останалите възпитаници ще учат онлайн през първото полугодие.

Просветният министър разгласи, че в идните три седмици всички възпитаници ще бъдат снабдени гратис с маски. Учениците в Турция са към 18 млн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР