Броят на заразените с коронавирус в Испания скочи до 102,136

...
Броят на заразените с коронавирус в Испания скочи до 102,136
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Броят на заразените в Испания надхвърли 100 000

Броят на инфектираните с ковид в Испания скочи до 102,136 души, а 864 са умрелите от заболяването в страната за последните 24 часа.

Жертвите на COVID-19 в Съединени американски щати към този момент са над 4000 души по информация на университета „ Джон Хопкинс “.

Иран също надвиши 3000 смъртни случая, регистрирайки 138 нови умряли от заболяването.
Снимка: Ройтерс
Властите в Туркменистан са забранили използването на думата „ ковид “ и я изключиха от ежедневния речник, с цел да скрият информация за пандемията, оповестяват от „ Репортери без граница “. По данни на правозащитната организация, на всички средства за всеобща информация в страната им е неразрешено да употребяват думата в свои изявления. „ Коронавирус “ е изхвърлен от формалните брошури, които Министерството на здравеопазването на Туркменистан популяризира в образователните заведения, лечебните заведения и разнообразни ведомства. Граждани, които се движат по улиците с маски и приказват за пандемията от ковид по света, рискуват да бъдат задържани. Туркменистан не е оповестил нито един инфектиран с ковид. „ Репортери без граница “ сложиха страната на последно място в годишната си ранглиста за независимост на словото.



Междувременно организацията сътвори особено приложение „ Тракер 19 “, с цел да наблюдава по какъв начин пандемията се отразява на публицистиката по света и да записва случаите на цензура.

Турция ще вземе спомагателни ограничения, в случай че броят на инфектираните с COVID-19 в страната продължи да се повишава и жителите не съблюдават „ доброволната карантина “, съобщи президентът на югоизточната ни съседка Реджеп Ердоган, който до момента се въздържаше от оповестяването на изключително състояние най-много по стопански аргументи. Тази сряда Турция изпрати доставки с медицински маски за Испания и Италия.

Катар разгласи, че ще бъдат изплащани цялостните заплати на служащите, намиращи се под карантина. Министърът на труда и обществената политика съобщи на работодателите, че са длъжни да извършват държавните нареждания и разгласи, че е открита специфична телефонна линия, с цел да могат служащите да подават недоволства, в случай че правата им са нарушени.

Президентът на Русия Владимир Путин ще взе участие в държавните съвещания посредством видеоконферентна връзка, откакто бе разкрито, че е имал контакт с доктор, инфектиран с ковид.

Крадци в Нова Зеландия са откраднали палатка, ситуирана в двора на болница в Оукланд, с цел да се правят проби за ковид. Във видео, публикувано по медиите, полицията приканва причинителите да върнат палатката и неотложно да се тестват за COVID-19.

A tent like this has been stolen from a COVID-19 testing site in East Auckland. Whoever stole it is a low life. If you know anything about its whereabouts please contact the police. Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 422 23 9 20 Света 884996 26677 44202 185204 Заразени* Нови Починали България 422 23 9 Света 884996 26677 44202
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР