Броят на заразените с коронавирус у нас е 163. 8

...
Броят на заразените с коронавирус у нас е 163. 8
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Броят на заразените е 163, не дай Боже пикът да е септември

Броят на инфектираните с ковид у нас е 163. 8 от тях са със сериозна симптоматика и са на възраст сред 20 и 50 години. Това заяви началникът на Националния действен щаб ген. Венцеислав Мутафчийски на постоянен брифинг на щаба.Той съобщи, че не може да допусна по кое време ще бъде пикът на болестта у нас.
Може да е в края на април или май. Той изрази сериозна угриженост, в случай че пикът е чак септември.

Новите случаи на инфектиран в София са 18, а в Бургас има още двама. В Пазарджишка област има един пациент. Средната възраст на умрелите е 74 години.

" Само през вчерашния ден в Италия са починали над 600 индивида за един ден. Само през вчерашния ден. Искам да уточня, че заболяването не поразява единствено възрастни хора, само че при тях смъртността е доста по-голяма ", добави ген. Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски уточни, че вследствие проучванията на една лаборатория има струпванена пациенти пред софийски лечебни заведения. Той заяви, че при признаци всеки би трябвало да се свърже на първо време с персоналния си доктор. Чак когато се появи зной и този сериозен се вика кола за спешна помощ, с цел да се закара инфектирания в болница.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР