Броят на заразените с коронавирус по света достигна 1 милион,

...
Броят на заразените с коронавирус по света достигна 1 милион,
Коментари Харесай

Броят на заразени от коронавирус по света надмина 1 милион

Броят на инфектираните с ковид по света доближи 1 милион, а над 50 000 души са умряли, демонстрира броене, направено от университета " Джонс Хопкинс ", съобщи Асошиейтед прес.

Епидемията сложи под ключ цели страни и докара до прекъсване на стопанските системи им.

Реалният брой на умрелите и инфектираните се счита, че е още по-голям, защото доста леки случаи въобще не стигат до знанието на здравните управляващи, има дефицит на проби и съмнения, че някои страни прикриват действителния брой на инфектираните и умрелите, означи АП.

В Съединени американски щати има най-вече случаи, над 20 % от всички заболели от COVID-19 по света. Следват Италия, Испания и Китай. Германия се подрежда на пето място с близо 80 000 доказани случая, съобщи ДПА.

В Италия има над 13 000 смъртни случая, до момента в който в Испания броят на умрелите надвиши 10 000. В Съединени американски щати, където болестта плъзна всеобщо по-късно, в сравнение с в Европа, жертвите досега са над 5000, осведоми Българска телеграфна агенция.

Над 200 000 души са оздравели от заболяването, 75 000 от които в Китай, където бе открит първият случай за инфектиран с вируса в края на предходната година, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР