Броят на заразените с коронавирус отбелязва скок в целия свят.

...
Броят на заразените с коронавирус отбелязва скок в целия свят.
Коментари Харесай

Скок на заразените с коронавирус по света - куп нови забрани

Броят на инфектираните с ковид отбелязва скок в целия свят. По данни на американския университет Джонс Хопкинс броят на доказаните случаи надвишава 38 милиона души, над един милион са умряли. В Европа редица страни стягат ограниченията.

От през днешния ден в Нидерландия е в действие частична карантина. Носенето на маска е наложително на публични закрити пространства. Спешните отделения в някои лечебни заведения в Амстердам, Ротердам и Хага стопираха за малко приема на пациенти заради скупчване на заболели и дефицит на медици.

Чехия, където ковид ът се популяризира най-бързо в Европа, през идващите три седмици затворени остават заведения за хранене, питейни заведения и кафенета. Забранява се събирането на повече от шест души на едно място.

В Италия се не разрешават учебните екскурзии и частните празненства.

За две седмици да затворят питейните заведения и заведенията за хранене в североизточната част на Каталуня, прикани районното държавно управление в Барселона. В Испания още веднъж пораства броят на инфектираните. Те към този момент са 900 хиляди.

От петък в Северна Ирландия ще бъде наложена цялостна карантина. Строгите ограничения ще останат в действие за четири  седмици, като в две от тях ще бъдат затворени  и учебните заведения. Подобна мярка е съществено обсъждана и в Уелс.

Русия заяви за нов антирекорд - единствено за денонощие новите случаи са се нараснали с близо 14 хиляди. Въпреки това не се възнамерява карантина в цялата страна.

Много страни оповестяват за стеснителен растеж на приетите в болница пациенти.

Париж чака до края на идната седмица да бъдат заети 90 % от интензивните кревати. По-късно през днешния ден президентът Еманюел Макрон се чака да разгласи нови ограничавания, като в градовете горещи точки евентуално ще бъде въведен вечерен час.

По-строги ограничаващи, само че най-много общовалидни ограничения се чакат и в Германия, където канцлерът Ангела Меркел събра за първи път от юни в Берлин министър-председателите на 16-те провинции. Канцлерът упорства за наложително носене на маски и на открити публични места и въвеждането на вечерен час в градовете горещи точки. От 8-ми ноември влиза в действие и наложителна карантина за идващи от рискови зони в чужбина, разгласи немското държавно управление.

Над 5000 новозаразени за денонощие има в Германия, най-вече от април насам. Въпреки това институтът „ Роберт Кох “ счита, че при съблюдаване на противоепидемичните ограничения може да се избегне неконтролируем растеж на инфекциите.

В поддръжка на това шефът на Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомери съобщи: " Трябва ясно да кажем на хората, носете маски, спазвайте отдалеченост и добра персонална хигиена - единствено по този начин и единствено дружно ще се преборим с вируса "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР