Броят на заразените с грип по света през тази година

...
Броят на заразените с грип по света през тази година
Коментари Харесай

COVID-19 "задуши" грипа, случаите са с 98% по-малко

Броят на инфектираните с грип по света през тази година е понижен с 98% спрямо предходната, написа белградският всекидневник „ Вечерне новости “, представен от Фокус.

Въпреки че няма всеобщо тестване за грип, както за ковид, Световната здравна организация показва, че данните по света демонстрират фрапантен спад на случаите на тази остаряла болест в света, написа Питър Андрюс, генетик и теоретичен публицист.

Като образец той показва Австралия, където от юли, когато страната влиза в пика на грипния сезон, е регистриран единствено един случай. Подобна е обстановката в доста страни, където грипът е липсващ изцяло в Южното полукълбо, макар че беше сезонът му.

Андрюс твърди, че има три благоприятни условия за какво това е по този начин.

„ Първата е, че грипът е липсващ, тъй като лекарите и учените погрешно класифицират други респираторни болести като Covid-19. В момента обаче сходна доктрина се третира сходно на тази за плоската Земя “, декларира той.

Втората е, че Covid е „ задушил “ грипа.

„ Изглежда, че не можете да боледувате от два вируса по едно и също време. Неотдавнашно изследване на университета в Йейл показва, че от 13 000 пациенти, лекувани от респираторни болести, никой не е имал по едно и също време вирус, причиняващ простуда и грип. Дори е открито, че белодробната тъкан, която е била изложена на вируси, причиняващи настинки, е устойчива на грипния вирус “, написа Андрюс.

Учените се опълчват на тази доктрина , споделя Андрюс, защото повече от една пета от популацията не е било изложено на Covid, тъй че всички останали могат да бъдат подобаващи да се заразят с грип.

„ Въпреки това, в случай че те бъркат и в случай че Covid е доста по-широко публикуван, в сравнение с се счита, „ задушаването “ на вируса е подобаваща доктрина, за какво няма грип. Въпреки че остава въпросът за какво вирусът на SARS CoV-2 „ надви “ над грипния вирус “, написа този генетик и публицист.

„ Третата опция е обяснението, което дават учените, че ограниченията, въведени заради пандемията от ковид, като носене на маски, физическо разграничаване и карантина, също предотвратяват грипа. Тогава обаче остава въпросът - за какво тези ограничения работят толкоз добре против грипа, а коронавирусът се популяризира с голяма скорост “, споделя Андрюс.

Той прибавя, че последователите на тази доктрина имат пояснение, че хората с Covid са по-заразни от тези с грип, защото короната има по-дълъг инкубационен интервал и един човек, инфектиран с нея, може да болести повече хора, в сравнение с човек, който има грип.

„ Дори всичко това да е правилно, въпросът остава без отговор за какво грипът е съвсем изцяло липсващ “, споделя Андрюс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР