Броят на заразените с Covid-19 в Русия надхвърли 106 000

...
Броят на заразените с Covid-19 в Русия надхвърли 106 000
Коментари Харесай

Русия: Строги ограничения поне до 11 май, готови са нови 6 инфекциозни болници

Броят на инфектираните с Covid-19 в Русия надвиши 106 000 души. През миналото денонощие бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 7099 нови случая на болестта.

На 30 април изтече въведеният в Русия едномесечен режим на самоизолация.

Във вторник президентът Владимир Путин разгласи, че строгите ограничавания ще останат в действие и по време на идните майски празници, т.е. до 11 май.

В коментар на последните данни за заболеваемостта в страната представителят на Кремъл Дмитрий Песков предизвести:

„ Засега динамичността се колебае, виждаме приръст и към момента е рано да се усмиряване, да се отпускаме и да излизаме на улицата ".

На днешното съвещание на държавното управление министър председателят Михаил Мишустин разгласи в допълнение финансиране с 15 милиарда рубли или над 180 милиона евро на предприятията, които създават здравно съоръжение и защитни дрехи:

„ Ще отделим 15 милиарда рубли на Руския фонд за софтуерно развиване. Тези средства ще отидат за заеми на предприятията, които създават и доставят артикули, нужни за битката с разпространяването на ковид ".

Междувременно от съветското министерство на защитата оповестиха, че са приключили още шест от шестнайсетте инфекциозни лечебни заведения, които строят в разнообразни региони на страната.

Първите две - в Нижни Новгород и в Одинцово край Москва, към този момент бяха открити. Останалите осем би трябвало да са подготвени до 15 май.

След като страната се оправи с коронавирусната зараза, новопостроените медицински центрове ще продължат да работят като многопрофилни лечебни заведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР