Броят на заразените по цял свят нараства, а каквито и

...
Броят на заразените по цял свят нараства, а каквито и
Коментари Харесай

Коронавирусът няма да спре MWC 2020, но…

Броят на инфектираните по целия свят нараства, а каквито и дезинфектанти да се употребяват, мобилният конгрес съставлява скупчване на 100 хиляди души в едно затворено пространство

MWC 2020 има огромно икономическо влияние, измервано в 492 милиона евро тази година
(снимка: GSMA / MWC 2020)

Епидемията от ковид няма да спре Световния мобилен конгрес, който ще се организира в края на февруари в Барселона, разгласи уредникът GSMA. Асоциацията акцентира, че ще вземе всички вероятни ограничения за отбрана на участниците, само че конгресът няма да бъде анулиран.

Повод за известието стана мълвата, че компанията ZTE се е отказала от присъединяване си в конгреса. Фирмата обичайно е един от огромните изложители на MWC, със зрелищно украсени щандове на централни места в изложбените зали на конгреса и съпътстващите го мероприятия.

Оттегляне от конгреса

LG Electronics и ZTE са отменили проектите си за присъединяване в огромния интернационален панаир на електрониката, оповестиха редица софтуерни издания. Оказа се, че ZTE в действителност е отменила единствено конференцията си на ревюто, а не и самото присъединяване. Компанията е решила да ограничи наличието на форума на свои чиновници, идващи от Китай – работата по показване на компанията ще се поеме основно от европейските им сътрудници.

Според някои медии, Huawei също възнамерява да ограничи присъединяване си на MWC 2020. Все отново компанията няма да отсъства изцяло, само че забележителна част от личния състав й няма да участва в Барселона.

Други обичайни азиатски производители като Xiaomi, Vivo и Honor са декларирали пред The Verge, че резервират желанията си за присъединяване.

Мерки за здравна сигурност

GSMA съобщи, че ще обезпечи необятен набор от хигиенични ограничения в заведенията на Fira Gran Via, Fira Montjuic и La Farga L’Hospitalet, предопределени да защитят здравето на присъстващите. Предвиден е необятен набор от други ограничения за понижаване на риска от разпространяване на ковид на MWC 2020.

Тези ограничения включват съблюдаване на препоръките на Световната здравна организация и другите здравни управляващи, ценене на рестриктивните мерки за пътувания, ранно идване в Испания, с цел да се обезпечи време за независима карантина, и обезпечаване на достъп до маски.
още по тематиката
Миналия месец организацията разгласи, че ще организира стратегии за изцяло разчистване и стерилизация в заведенията в Барселона, със специфичен акцент върху „ точките с огромен брой гости ”. На доста места ще има здравна информация и краткотрайни медицински пунктове.

Тази седмица GSMA удостовери, че ще усили в допълнение броя на знаците и табелите, напомнящи на хората значими хигиенични рекомендации. Ще бъде прибавен протокол за замяна на микрофоните за представителите на лекциите. Замислена е и информационна стратегия за присъстващите, препоръчваща „ политика без здрависване ”.

„ GSMA надгражда съществуващите си проекти за отбрана на здравето на нашите участници, клиенти и личен състав на MWC Барселона ”, обявиха от асоциацията. „ Колегите ни по света подхващат решителни ограничения за ограничение и понижаване на всяко по-нататъшно разпространяване на вируса ”.

Несигурна обстановка

Не е изненадващо GSM асоциацията да твърди, че събитието в Барселона ще се случи „ както нормално ”. Това е разбираемо, като се има поради, че ревюто има огромно икономическо влияние, измервано в 492 милиона евро за тази година. Освен това организирането на огромното мероприятие генерира 14 100 краткотрайни работни места, съгласно GSMA.

На собствен ред самата асоциация е обединяване на повече от 1200 компании от промишлеността на мобилните връзки, а MWC се възприема като сцена, където се случват хиляди нови партньорства, покупко-продажби и анонси в международната преса.

В предходни години MWC бе засяган неведнъж от нежелани затруднения като стачки на служащите в публичния превоз. Това предизвикваше безпорядък, когато участниците се опитваха да се доберат до панаирния център.

Според пазарните наблюдаващи, няма метод епидемията от ковид да не повлияе на конгреса. Броят на инфектираните по целия свят нараства, а каквито и дезинфектанти да се употребяват, мобилният конгрес съставлява в действителност скупчване на 100 хиляди души в едно затворено пространство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР