Броят на заразените от мистериозния китайски вирус е много по-голям,

...
Броят на заразените от мистериозния китайски вирус е много по-голям,
Коментари Харесай

Мистериозният китайски вирус вдигна на крак и СЗО


Броят на инфектираните от мистериозния китайски вирус е доста по-голям, в сравнение с сочат формалните данни, настояват учени. До момента има 45 доказани от лаборатория случаи на новия вирус, само че английски специалисти считат, че цифрата на инфектираните е по-близо до 1700. От появилия се през декември в град Ухан вирус към този момент са умряли двама души, оповестява Би Би Си, съобщи БГНЕС.

Сингапур и Хонгконг ревизират идващите от Ухан пасажери, а американските управляващи оповестиха в петък сходни ограничения за инспекция на три огромни летища в Сан Франциско, Лос Анджелис и Ню Йорк.

Центърът за световен разбор на инфекциозни болести в Лондон, който поучава органи, в това число държавното управление на Обединеното кралство и Световната здравна организация, е провел задълбочени проучвания по този въпрос. Учените считат, че към момента е прекомерно рано „ да се бие паника ”, само че несъмнено има мотив за угриженост.

Китайски медици настояват, че не е имало случаи на разпространяване на вируса от един човек на различен. Според тях, вирусът е минал видовата преграда и идва от инфектирани животни на пазара на морски блага и от диви животни в Ухан. Британците не са напълно съгласни с това и считат, че е време да се одобри съществено вероятността новият вирус да бъде излъчен от човек на човек.

Малко е евентуално коронавирусите, излъчени на животни, да причинят толкоз огромен брой заразяване на хора.

Установяването на метода на разпространяване на новия вирус има решаващо значение при оценяването на заплахата от него.

Точният брой на инфектираните е мъчно да бъде избран, до момента в който към момента няма необятно лабораторно изследване.

Експерти от Китай и Световната здравна организация стигнаха до заключението, че инфекцията е ковид. Коронавирусите са необятно семейство от вируси, само че единствено за шест (новият би бил седми) е известно, че заразяват хората.

В най-лекия случай те могат да причинят елементарна простуда, до момента в който тежкия изострен респираторен синдром (Sars), който потегли от Китай през 2002 година, е ковид, предизвикал гибелта на 774 души от 8 098 инфектирани с него. Анализът на генетичния код на новия вирус демонстрира, че той е по-тясно обвързван със Sars, в сравнение с всеки различен човешки ковид.

Взети са вирални проби от пациенти, с цел да бъдат лабораторно изследвани.

Остава подозрението, че въпреки всичко е допустимо вирусът да бъде излъчен от човек на човек.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР