Броят на заразените и болните се увеличава натискът върху болниците

...
Броят на заразените и болните се увеличава натискът върху болниците
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Нямаме прагове за нови мерки, но ще се наложат, шефът на РЗИ си тръгна заради Борисов и Радев

Броят на инфектираните и болните се усилва натискът върху лечебните заведения става доста огромен и на обособени места те се затрудняват да обезпечат помощ на всички искащи. Това сподели в утринния блок на BTV основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Ако не вземаме в точния момент ограничения, можем да стигнем чешката заболяемост - по 5000-6000 души дневно, акцентира той.

При цифрите, които доближаваме, явно се постанова ограниченията да важат за цялата страна, както е в цяла Европа. При ново заболяване, каквото е COVID-19, към този момент няма тъкмо избрани прагове, при които да се вземат избрани ограничения, съобщи доцент Кунчев.
Той изясни, че 65 са лабораториите, включени в заповедта на Министерството на здравеопазването, чиито резултати се признават. Една лаборатория нормално има филиали из цялата страна и доста по-голям потенциал на работа. В единната осведомителна системавсеки ден информация вкарват 185 лаборатории. Те работят всекидневно и имат потенциал доста над 11 000 теста - могат да доближат до над 40 000, уточни основният държавен здравен контрольор.
Много е допустимо срокът на онлайн образованието да бъде продължен, в случай че не пречупим кривата на болестта да тръгне надолу. Ако се постанова, и по-малките възпитаници ще преминат към онлайн образование. Възможно е в допълнение стягане на ограниченията, без да се стига до цялостно затваряне. Според мен вечерният час не е от най-ефективните ограничения, само че в общини, в които заболяемостта е прекомерно огромна, общинските щабове го вършат. Ако нещата вървят по този начин, изключителната епидемиологична конюнктура ще бъде удължена, разяснява доцент Ангел Кунчев.
Той сподели, че шефът на Столичната районна здравна ревизия е отхвърлен поради свалянето на карантината на президента и на министър-председателя.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР