Броят на заразени с COVID-19 в страната се увеличава. Според

...
Броят на заразени с COVID-19 в страната се увеличава. Според
Коментари Харесай

Ръст на заразените и липса на медицински персонал в Благоевград

Броят на инфектирани с COVID-19 в страната се усилва. Според РЗИ-Благоевград за миналия уикенд случаите са нарастнали със 61. Кметът на Благоевград Румен Томов разяснява за утринния блок на Bulgaria on air, че потенциалът на болничните заведения е към максимума си.

"Има още напълно дребен запас. За страдание, неналичието на медицински личен състав не ни дава опция да разкрием други звена за лекуване от COVID-19. Защо се усилват случаите с позитивни резултати? Защото хората към този момент се движат свободно, някои от тях не съблюдават ограниченията - има разхлабване както на ограничения, по този начин и в държанието на жителите ", означи Томов.

Той изясни, че в случай че няма къде да бъдат лекувани новозаразените, ще се работи съгласно ситуацията.

Вижте къде са новите инфектирани с ковид в страната

"Ще се пренасочат други експерти от други звена, само че е извънредно мъчно и с медицинския личен състав. Проблемът е сериозен, само че мисля, че ще се оправим ", посочи кметът на Благоевград.

"Медицински сестри също липсват. Ние търсим от нашите звена в общината. Не всеки се съгласява да оказва помощ в тази конюнктура ", добави Томов.

Той уточни, че в града няма ясно изразени огнища на ковид, защото случаите са разпръснати. По думите му би трябвало да свикнем да живеем с вируса и хората да съблюдават наложените ограничения.

"Крайно време е Министерството на здравеопазването да уточни съответни параметри. В една дискотека, в случай че има 500 места - % от позволените места да бъдат посещавани от клиенти на нощни заведения, заведения за хранене, магазини ", сподели Томов.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР