Броят на загиналите в резултат на срутването на мост на

...
Броят на загиналите в резултат на срутването на мост на
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на трагедията в Генуа

Броят на починалите вследствие на сриването на мост на автомагистрала край Генуа стана 30 души, заяви организация France Presse, базирайки се на вицепремиера и вътрешен министър на Италия Матео Салвини. „ Около 30 са починалите и голям брой други съществено са потърпевши “, сподели министърът.
По-рано губернаторът на Лигурия Джовани Тоти заяви, че жертвите на нещастието са 22, само че означи, че цифрата може да се усили.
Най-вероятната повода за сриването на моста е удар от гръмотевица, настояват очевидци, представени от италианските медии. „ Мълния удари моста и ние видяхме по какъв начин той се срути “, съобщи един от очевидците.
Около 13:00 часа българско време се срути мостът „ Моранди “, който е част от автомагистрала А10. При сриването му са потърпевши десетки коли. Под отломките са затрупани хора. В резултат на случая са развалени газови тръби и има приключване на газ.
На мястото на нещастието работят спасители с кучета, които търсят затрупаните хора. Има коли за спешна помощ и пожарникари. В момента на сриването на моста е имало към 20 автомобила. Спасителната интервенция продължава, отбелязва още БГНЕС.
На фотографиите и видеото от мястото на събитието се вижда, че измежду бетонните парчета има смачкани коли. Срутването е станало над железопътна линия, само че има наранени жилищни здания, които се намират по съседство. Бетонният мост се е срутил от 100 метра височина.
Централната част на моста, който е кръстен на един от най-прочутите италиански архитекти Рикардо Моранди, в действителност липсва. Времето в Генуа е доста неприятно, вали пороен дъжд. Движението по моста „ Моранди “ постоянно е доста натоварено. Той играе значима роля за реализиране на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е издигнат през 60-те години на предишния век и е ремонтиран за последно през 2016 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР