Броят на загиналите в железопътната катастрофа в Западна Турция достигна

...
Броят на загиналите в железопътната катастрофа в Западна Турция достигна
Коментари Харесай

24 загинали и 330 ранени в Турция

Броят на починалите в железопътната злополука в Западна Турция доближи 24 души. Ранените са 330.

Свличане на земна маса е най-вероятната причина за тежкия случай в европейската част на страната, оповестиха от турското Министерство на превоза.

Влаковата комбинация е превозвала 362 пасажери, като е имала 6 души екипаж.

Проливните дъждове през последните дни са предизвикали срутване на земна маса под релсовия път, в резултат на което 6 от 7-те вагона, пътуващи от Капъ-куле на границата с България, към Истанбул, са дерайлирали.

До момента няма данни за потърпевши български жители.

Министърът на превоза Ахмед Арслан е отпътувал от Анкара за мястото на случая. По неговите думи, повереното му министерство към този момент е образувало спешен център за справяне с последствията от нещастието.

От Истанбул и близките селища към мястото на случая бяха изпратени над 100 коли за спешна помощ и пожарни екипа. Военни хеликоптери също бяха ангажирани с транспортиране на потърпевшите.

Дежурен телефон на генералното консулство на Република България в Одрин: + 90 533 7396140

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected]

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР