Броят на загиналите при взрив на цистерна с петрол в

...
Броят на загиналите при взрив на цистерна с петрол в
Коментари Харесай

Загиналите при инцидента с цистерна в Пакистан станаха 148

Броят на починалите при гърмеж на цистерна с нефт в Пакистан доближи 148 души, десетки са в сериозно положение, заяви представител на избавителните служби, представен от АП.

Първоначалните данни бяха за 123 починали и 40 с тежки изгаряния при възпламеняването на транспортното средство в пакистанския град Бахавалпур, провинция Пенджаб. Цистерната се движела от южния пристанищен град Карачи към Лахор, столицата на Пенджаб, когато водачът изгубил надзор и се преобърнал на автомагистралата край Бахавалпур.

Високоговорител на върха на локалната джамия предизвестил селяните за приключването на гориво и стотици се втурнали да събират с туби.
Преди да бъде локализиран, пожарът е унищожил десетки коли и мотоциклети. Като евентуална причина за детонацията се показва запалването на цигара, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Новинарски канали демонстрираха черен пушек, издигащ се в небето, и ужасяващи фотоси на десетки изгорени тела, както и избавителните екипи, бързащи да откарат ранените в болница с военни хеликоптери, добавя АП. Трагедията става в навечерието на мюсюлманския празник Айд ал фитр, който бележи края на Рамазана. И до момента в който Саудитска Арабия и множеството други мюсюлмански страни ще честват през днешния ден, пакистанците го отсрочват за на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР