Броят на загиналите при унищожителните пожари край Атина достигна 91

...
Броят на загиналите при унищожителните пожари край Атина достигна 91
Коментари Харесай

Седмица след ужасяващите пожари, нова черна вест дойде от Гърция

Броят на починалите при унищожителните пожари край Атина доближи 91 души, обявиха от службата за пожарна сигурност на Гърция. Безследно изчезнали не престават да са 25 души.
Досега формалният брой на починалите беше 88 души. Състоянието на част от потърпевшите продължава да е сериозно.
В понеделник в региона на гръцката столица Атина по едно и също време породиха няколко огромни пожара, които предизвикаха гибелта на близо 100 души. Курортното градче Мати, ситуирано източно от гръцката столица, е съвсем напълно изпепелено. В момента на практика всички огнища на огнената буря са премахнати.
Властите изпитват огромни усложнения с идентифицирането на починалите, защото доста от телата са обгорели до неразбираемост.
Повечето жертви са починали в огъня, само че някои са се удавили в морето, бягайки от пламъците. Заради това десетки доброволци гмуркачи не престават да търсят тела в морето.
Гръцкият министър председател Алексис Ципрас пое политическа отговорност за " най-тежките пожари в следвоенната история на Европа ". Ципрас направи това изказване на съвещание на държавното управление, на което бяха прегледани въпросите, свързани с възобновяване на опустошените от огнената буря региони.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР