Броят на загиналите при трагичния инцидент с рухналия мост в

...
Броят на загиналите при трагичния инцидент с рухналия мост в
Коментари Харесай

39 души са загинали при рухването на моста в Генуа

Броят на починалите при трагичния случай с рухналия мост в италианския град Генуа набъбна до 39 души, заяви локалната полиция, представена от " Ройтерс ".

16 души са ранени при сриването на повече от 200-метров сектор от моста Моранди във вторник.

Спасителни екипи не престават да търсят оживели измежду солидните бетонни парчета от падналия виадукт.

Бесни министри изляха гнева си върху оператора на моста, заявявайки, че компанията би трябвало да заплати санкция, отплата и да изгуби лиценза за концесия.

50-годишният мост, който е част от автомагистрала А10, свързваща пристанищния град Генуа с Южна Франция, се срути по време на пороен дъжд във вторник. 35 леки коли и няколко камиона паднаха от 45 метра височина в река, върху железопътна линия и два склада след сриването на повече от 200-метров сектор от виадукта, издигнат в края на 60-те година на XX век.

Докато кранове реалокират бетонните парчета с размери като на камион, към 400 пожарникари търсят за оживели под дългия 1,2 километра мост, който е издигнат през 1967 година и за последно е ремонтиран преди 2 година

Италианският транспортен министър Данило Тонинели съобщи на мястото на нещастието, че операторът на моста Autostrade per l`Italia би трябвало да заплати за възобновяване на моста, както и солидни санкции.

Но от Autostrade per l`Italia, клон на миланската група Atlantia, означиха, че са провели постоянни и щателни инспекции на оборудването преди случая, които са посочили надеждността му. Те са разчитали на " компании и институции, които са международни водачи в тестванията и инспекциите ".

Източник съобщи, че Autostrade per l`Italia ще организира изключителна среща на борда през идната седмица поради злополуката.

Вътрешният министър Матео Салвини съобщи, че мениджърът на моста в частния бранш е спечелил " милиарди " от такси, само че " не е похарчил парите, които е трябвало " и концесията би трябвало да бъде анулирана. Той явно има поради Autostrade. Вицепремиерът изиска най-тежките вероятни санкции, с цел да е несъмнено, че виновните за смъртните случаи и ранените ще си платят за закононарушенията.

Папа Франциск се помоли за жертвите и техните родственици.

В същото време френското външно министерство заяви, че четирима французи са измежду починалите.

Албанските управляващи осведомят, представени от АП, че двама албанци са измежду починалите.

Atlantia е получила концесия за поддръжка на пътища също в Бразилия, Чили, Индия и Полша. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР