Броят на загиналите при срутването на мост в Генуа достигна

...
Броят на загиналите при срутването на мост в Генуа достигна
Коментари Харесай

Загиналите при срутването на мост в Генуа са най-малко 35

Броят на починалите при сриването на мост в Генуа доближи 35, предадоха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на данни на префектурата в северозападния италиански град.

Пожарникари и други избавителни екипи цяла нощ са издирвали починали и оживели под отломките на пътното оборудване. Според полицията не е изключено жертвите да са още повече. Сред починалите има три деца - на 7, 12 и 13 години. Ранените при сриването са 16.

Вчера малко преди обяд стометров сектор от моста "Моранди " рухна от височина към 50 метра върху два склада, железопътна линия и речно корито. Паднаха и сред 30 и 35 автомобила, които се движели по моста сега на злополуката.

Мостът, именуван от локалните поданици "Бруклин бридж ", е основен детайл от шосето Милано - Генуа и шосето, което свързва Генуа с Франция. "Хората, които живеят в Генуа, минават по този мост по няколко пъти дневно ", сподели италианският заместник-министър на инфраструктурата и превоза Едоардо Рикси, който е генуезец.

Министърът на превоза Данило Тонинели заяви през днешния ден, че е стартирана процедура за анулиране на концесията на компанията оператор на автомагистралата. Той акцентира, че страната ще желае да наложи на "Аутостраде пер л'Италия " обилни финансови наказания, които може да стигнат до 150 милиона евро, според концесионния контракт. Според министъра управлението на компанията би трябвало да подаде оставка. Тонинели сподели още, че държавното управление стартира ревизия на остарелите мостове и тунели в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР