Броят на загиналите при срутването на част от жилищен блок

...
Броят на загиналите при срутването на част от жилищен блок
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите, открити под развалините на частично рухналия блок в Магнитогорск 

Броят на починалите при сриването на част от жилищен блок в съветския град Магнитогорск доближи 19, заяви ТАСС, като се базира на министерството на изключителните обстановки.

"Изпод руините бе извадено тяло на жена. Загиналите са (вече) 19 ", в това число две деца, заключи представител на министерството.

Спасени са общо шестима души, измежду които две деца. Всички потърпевши са настанени в лечебни заведения.

Десетки хора са евакуирани от блока с 12 входа, единият от които рухна. Неизвестна остава ориста на 22 души след детонацията на битов газ в десететажната постройка на 31 декември - предпочитана версия на проверяващите случая по отношение на формираното наказателно дело.

11-месечният Ваня, избавен отдолу под руините е в тежко, само че устойчиво положение, съобщи съветският министър на опазването на здравето Вероника Скворцова.

По думите ѝ мозъкът на детето не е потърпевш макар раните по главата му, само че го чака "дълъг интервал на възобновяване ".

За бебето се грижат сега лекари и майка му, която е здравна сестра, подпомагани от психолози. Засега не се планува Ваня да бъде опериран.

Бебето е прекарало под руините близо денонощие и половина при температура от минус 25 градуса. Диагнозата гласи: измръзване, затворена черепно-мозъчна контузия, счупвания на пищялната кост, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР