Броят на загиналите при срутването на част от жилищен блок

...
Броят на загиналите при срутването на част от жилищен блок
Коментари Харесай

19 станаха жертвите на срутването на блок в Магнитогорск

Броят на починалите при сриването на част от жилищен блок в съветския град Магнитогорск доближи 19, заяви ТАСС, като се базира на министерството на изключителните обстановки.
"Изпод руините бе извадено тяло на жена. Загиналите са (вече) 19 ", в това число две деца, заключи представител на министерството.
Спасени са общо шестима души, измежду които две деца. Всички потърпевши са настанени в лечебни заведения, предава Българска телеграфна агенция.
Десетки хора са евакуирани от блока с 12 входа, единият от които рухна. Неизвестна остава ориста на 22 души след детонацията на битов газ в десететажната постройка на 31 декември - предпочитана версия на проверяващите случая по отношение на формираното наказателно дело.
Единадесетмесечният Ваня, избавен отдолу под руините е в тежко, само че устойчиво положение, съобщи съветският министър на опазването на здравето Вероника Скворцова.
По думите й мозъкът на детето не е потърпевш макар раните по главата му, само че го чака "дълъг интервал на възобновяване ".
За бебето се грижат сега лекари и майка му, която е здравна сестра, подпомагани от психолози. Засега не се планува Ваня да бъде опериран.
Бебето е прекарало под руините близо денонощие и половина при температура от минус 25 градуса. Диагнозата гласи: измръзване, затворена черепно-мозъчна контузия, счупвания на пищялната кост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР