Броят на загиналите при ракетния удар на Русия по жп

...
Броят на загиналите при ракетния удар на Русия по жп
Коментари Харесай

22-ма загинали след руски удар над украинска гара

Броят на починалите при ракетния удар на Русия по жп гара Чаплин в Днепропетровска област набъбна до 22, в това число 11-годишно момче, съобщи Ukrinform.

" Чаплин e раната през днешния ден. Двадесет и двама души бяха убити, петима от тях изгоряха в кола. 11-годишно момче беше убито, откакто съветска ракета унищожи дома му ”, заяви във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той акцентира: „ Ние несъмнено ще потърсим отговорност от окупаторите за всичко, което са създали. И ние несъмнено ще изхвърлим нашествениците от нашата земя. Нито леке ​​от това зло няма да остане в нашата свободна Украйна “.

На 24 август украинските войски удариха Каховския мост, съветски системи за противовъздушна защита, команден и бдителен пункт и склад за муниции.

„ Нашата авиация нанесе четири удара по региони на скупчване на жива мощ, въоръжение и техника на съперника в Бериславски регион, в частност по системите за противовъздушна защита в Нова Каховка “, посочи във Фейсбук Оперативното командване „ Юг “.

Каховският мост беше нападнат от украинските ракетни и артилерийски подразделения като част от огневи задания.

В същото време Руската военноморска формация в Черно и Азовско море продължава да блокира цивилното мореплаване в северозападната част на Черно море и да нанася ракетни удари по военни и инфраструктурни обекти надълбоко в територията на Украйна.

В посока Южен Буг, с цел да овладеят украинските сили, съветските войски откриха огън по цялата линия на прикосновение с наличното оръжие. Противникът нанесе въздушни удари наоколо до Трудолюбовка, Андриевка, Потемкине, Александровка, Лозове, Велико Артаково и Била Криница.

Руските нашественици се пробваха да нападат в посока Николаевка, само че не съумяха. Украинските военни нанесоха загуби на вражеските войски и ги отблъснаха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР