Броят на загиналите при пожара в Северна Калифорния достигна 42

...
Броят на загиналите при пожара в Северна Калифорния достигна 42
Коментари Харесай

Над 40 са жертвите на пожара в Северна Калифорния

Броят на починалите при пожара в Северна Калифорния доближи 42 души, трансформирайки го в най-смъртоносния в историята на щата Калифорния, съобщи през вчерашния ден шерифът на окръг Бют, представен от Ройтерс.
 

Последните данни бяха оповестени откакто управляващите откриха останките на още 13 жертви на огнената буря. Пожарът, наименуван " Лагерен огън ", се трансформира и в най-разрушителния в историята на щата, откакто опустоши 7100 жилищни и други здания откогато избухна в четвъртък, отбелязва Асошиейтед прес.
 пожар Калифорния БГНЕС

Градчето Парадайз с население от 27 000 души безусловно беше изтрито от картата. Властите не знаят какъв брой души са изчезнали четири дни след началото на пожара.
Тринайсетте нови жертви били открити в изгорели коли, измежду димящите отломки на домовете си или покрай колите си, убити от дима и пламъците преди да стигнат до тях, с цел да избягат. Телевизионният канал ABC заяви, че жертвите на пожарите са 44 индивида.-->
 
Хиляди пожарникари не престават да се борят против огнената буря. Пожарът надалеч не е овладян, само че площта му е лимитирана с 4500 хектара, като огнеборците се пробват най-много да предпазят постройките, застрашени от пламъците, съобщи Франс прес. В региона продължава да духа мощен североизточен вятър, оптималните температури през днешния ден ще доближат 20 градуса по Целзий, а капка дъжд не се чака до края на месеца.
 пожар Калифорния БГНЕС
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи Калифорния за зона на стихийно злополучие. В известие в " Туитър " тази нощ Тръмп съобщи, че желае да реагира бързо, с цел да облекчи " част от невероятните премеждия, които не престават ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР