Броят на загиналите при мощното земетресение в Мексико вчера достигна

...
Броят на загиналите при мощното земетресение в Мексико вчера достигна
Коментари Харесай

248 жертви в Мексико, училище рухна и погреба 30 деца

Броят на починалите при мощното земетресение в Мексико през вчерашния ден доближи минимум 248, предадоха международните организации, като се позоваха на Гражданска отбрана. Повече от половината от смъртните случаи, 132, са регистрирани в столицата Мексико сити. Земетресението стана точно на 32-ата годишнина от разрушителния трус, който умъртви хиляди хора в мегаполиса, отбелязва Ройтерс. 72 индивида са починали в щата Морелос, южно от Мексико сити. Жертвите в прилежащия щат Мексико са 12, а в щата Гереро, на тихоокеанското крайбрежие - три.

39 индивида са починали в щата Пуебла, където земетресението с магнитуд 7,1 стана на дълбочина от 57 километра. Трусът унищожи десетки здания в Мексико сити. Над 30 деца починаха при сриването на учебно заведение, заяви президентът Енрике Пеня Нието, представен от ТАСС.

Филипинското посолство е понесло съществени вреди, само че няма данни за потърпевши филипинци, съобщи Асошиейтед прес. Земетресението стана на към 123 километра югоизточно от мексиканската столица. Президентът Енрике Пеня Нието прикани хората да си стоят вкъщи, с цел да разрешат на спасителите да продължат без спиране издирването на оживели, съобщи ДПА.

" Приоритетът в този миг е да продължим спасяването на тези, които към момента са в капан, и да окажем здравна помощ на ранените ", сподели Пеня Нието. Десетки здания са се срутили в гъсто обитаеми региони на мексиканската столица и избавителни екипи трескаво търсят оживели под руините.

Хиляди поданици под паника избягаха на улиците, а милиони семейства останаха без електричество вследствие на труса, станал в 13.14 часа локално време (21:14 българско време). Кметът на Мексико Мигел Анхел Мансера заяви, че 44 здания са мощно развалени или разрушени и в някои са избухнали пожари. Епицентърът на труса се намираше на границата сред щатите Пуебла и Морелос, на дълбочина 51 км, съгласно Геофизическия институт на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР