Броят на загиналите при атаката на Хамас“ срещу Израел се

...
Броят на загиналите при атаката на Хамас“ срещу Израел се
Коментари Харесай

900 израелци и близо 700 палестинци са загинали след нападението на „Хамас“

Броят на починалите при офанзивата на „ Хамас “ против Израел се е нараснал до 900, като минимум 2600 са ранени. Палестинските управляващи оповестяват за 687 починали и над 3700 ранени, предава, базирайки се наРойтерс.

Тази нощ министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху се закани, че ще унищожи „ Хамас “.

Снощи от палестинска територия бяха изпратени нови ракети по Израел, а Тел Авив отвърна. Имало е нова детонация в небето над град Газа в ранните часове на днешния ден.

„ Жестоките офанзиви, които „ Хамас “ извърши против почтени израелци, са умопомрачителни. Те са диваци. Както международните сили се сплотиха, с цел да победят Ислямска страна, по този начин би трябвало да поддържат Израел в успеха над „ Хамас “, съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Заради новораразилата се война през днешния ден ще има изключително съвещание на министрите на външните работи на Европейски Съюз. Целта е намиране на обща позиция. Сред горещите точки в дневния ред ще е и спряното през вчерашния ден европейско финансиране за палестинските управляващи. Европа обаче ще продължи своята филантропична помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР