Броят на заетите в автомобилната индустрия продължава да нараства, като

...
Броят на заетите в автомобилната индустрия продължава да нараства, като
Коментари Харесай

Броят на заетите в автомобилната индустрия надхвърля 50...

Броят на заетите в автомобилната промишленост продължава да нараства, като надвишава 50 хиляди. Общият доход, осъществен от бранша през 2017 година, е близо 2,5 милиарда евро и съставлява 5 на 100 от Брутният вътрешен продукт на България. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на интернационалната автомобилна конференция „ Automotive Forum Sofia 2018 ”, проведена от Аутомотив Клъстер България.
Заместник-министър Борисов акцентира, че все още в България оперират над 170 компании, които създават съставни елементи и системи за водещите интернационалните автомобилни марки. „ През последния месец две компании от автомобилния бранш оповестиха вложения за над 100 млн. лева и се чака да бъдат разкрити над 3000 работни места, в райони с висока безработица “, посочи Борисов.
Икономическият заместник-министър съобщи, че за интервала от 2005 до в този момент по Закона за поощряване на вложенията са издадени 31 документа в автомобилната индустрия. Като 26 от тях са за клас А, 3 за клас Б и 2 за предпочитан капиталов план. „ Общият размер на вложенията по плановете е над 1 милиарда лева, а генерираната претовареност е 14209 нови работни места “, разясни Борисов.
„ През последните години автомобилния бранш в България регистрира забележителен напредък и е обект на засилен интерес от страна на евентуални нови вложители и снабдители на съставни елементи за коли “, съобщи Борисов. По думите му може изрично да се съобщи, че България е на интернационалната карта на автомобилостроенето с открити обичаи и развита подобаваща базова инфраструктура за потребностите на индустриалната промишленост./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР