Броят на задържаните на вчерашните протестни акции в Беларус надхвърли

...
Броят на задържаните на вчерашните протестни акции в Беларус надхвърли
Коментари Харесай

Над 330 арестувани при неделните протестни акции в Беларус

Броят на арестуваните на вчерашните протестни акции в Беларус надвиши 330, по данни на правозащитния център " Вясна ", представен от ТАСС.

В листата на правозащитния център, обновен в 21.30 часа локално време нощес, попадат 339 души. Най-много са арестуваните в столицата Минск - към 220 души, съгласно локалната полиция. Сред задържаните са беларуски публицисти, доктор невролог, актриса, члена на Икономическата група на координационния съвет на опозицията.

Вчера в Минск и други градове се състоя протестна акция, наречена " Марш на съседите " и проведена в нов формат. Демонстрантите бяха приканени да се събират по дворовете, а след това да се включват в колони на дребни групи вместо нормалните огромни шествия в центъра на столицата, съобщи Франс прес.

Полицията разпръсна някои групи, хвърляйки гранати със сълзотворен газ. Електронното издание " Наша равнища " заяви за изстрели.

" Нека всеки да излезе на улиците на своя квартал и да види десетките, стотиците, хилядите свои приятели ", прикани в събота във видеообръщение опозиционният водач Светлана Тихановска, живееща в заточение в Литва, във връзка вчерашната протестна акция, наречена Марш на съседите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР