Броят на заболелите от морбили в Румъния нараства тревожно, като

...
Броят на заболелите от морбили в Румъния нараства тревожно, като
Коментари Харесай

46 нови случая на морбили в Румъния само за пет дни

Броят на заболелите от морбили в Румъния нараства обезпокоително, като единствено за последните пет дни са регистрирани 46 нови случая, оповестява румънският информативен уебсайт Зиаре. Общият брой на заболелите от морбили в Румъния наближава 10 000 души.

Националният център за наблюдаване и надзор на заразните заболявания заяви, че общият брой на заболелите в Румъния е 9 946 души, а в над 9 500 от случаите става дума за неимунизирани лица, най-много във възрастовата група от 1 до 4 години.

Според центъра в интервала 20-24 ноември са регистрирани 46 нови случая на заразяване в седем окръга на страната. Най-много нови случаи на заболяването са регистрирани в Букурещ - 12. Девет нови случая има в окръг Брашов, по седем в Кълъраш, Яломица и Муреш, и по два в Бакъу и Галац, предава Българска телеграфна агенция.

Жертвите на това инфекциозно заболяване в Румъния към този момент са 36.

Заразени лица има в 41 окръга на Румъния. Единствено в окръг Тулча (югоизточна Румъния) няма регистриран случай на морбили. По над 1000 инфектирани има в окръзите Тимиш, Арад и Караш-Северин в югозападна Румъния.

При един на четирима болни от морбили се постанова хоспитализация, а при един на 1000 души заболяването води до гибел. Ваксината срещу морбили защищава децата от заболяването, като в Румъния девет от 10 родители имунизират децата си, отбелязва уеб сайтът.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР