Броят на заболелите от мъже и жени е почти равен.

...
Броят на заболелите от мъже и жени е почти равен.
Коментари Харесай

Защо повечето жертви на коронавирус са мъже?

Броят на заболелите от мъже и дами е съвсем еднакъв. Въпреки това инфекцията протича по-леко при дамите. Ново изследване от Университета в Йейл се пробва да откри отговор на въпроса за какво това е по този начин, написа.
Заразяването с ковид протича друго при всеки субект. Докато някои даже не демонстрират признаци, други би трябвало да се борят за живота си. Мъжете да вземем за пример умират по-често в резултат от COVID-19 от дамите. Учените от дълго време допускат, че това се дължи на обстоятелството, че дамите реагират по-бързо на патогените. Което, от своя страна, най-вероятно е с цел да могат да пазят неродените или новородените деца.
 Учени: Два пъти повече мъже умират от COVID-19 по отношение на дамите Учени: Два пъти повече мъже умират от COVID-19 по отношение на дамите
Един и половина до два пъти повече мъже умират в резултат на затруднения от коронавирусна зараза по отношение на дамите. Това съобщи Елена Малин...
Изследователският екип на имунолога Акико Ивасаки от Университета в Йейл в този момент открива, че личната отбранителна система на организма играе значима роля в битката против COVID-19. Учените стигат до резултата, че мъжете построяват по-слаб имунен отговор на вируса спрямо дамите. Ивасаки и екипът му изследват имунните отговори на 17 мъже и 22 дами, малко откакто са били инфектирани с COVID-19. На всеки 3 до 7 дни откривателите взимат проби от кръвта, слюнката, урината и изпражненията на пациентите. За да получат точни резултати, учените изследват заболели, които не са имали потребност от вентилация и не са приемали медикаменти. Като допълнение са събрани данните на още 59 дами и мъже, които не дават отговор на критериите и служат за така наречен „ контролна група “.
Получените резултати демонстрират, че изследваните дами произвеждали повече помощни T-клетки. Те предотвратяват разпространяването на вируса, като убиват клетките, инфектирани с вируса. Обратното, мъжете имат по-слабо произвеждане на помощни T-клетки. Колкото по-болни и възрастни били мъжете, толкоз по-слаба била защитната реакция с T-клетки. През 2014 година Институтът Робърт Кох разгласява изследване, което допуска, че мъжете като цяло живеят по нездравословно от дамите. Ключово изявление гласи: „ Въз основа на епидемиологични данни от дълго време може да се види, че мъжете и дамите се разграничават радикално по отношение на здраве и заболявания “.
Следваща причина, заради която дамите може да изкарват инфекцията с ковид по-лесно от мъжете, е другият хормонален баланс на половете. На тази тематика също бива оповестено изследване. Изследователски екип от Монреал, Канада открива, че хормонът естроген играе роля при по-добрата имунна отбрана на дамите. Той защищава от инфекции, затова дамите биха могли да се защищават от патогени по-ефективно от мъжете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР