Броят на заболелите от грип и остри респираторни инфекции в

...
Броят на заболелите от грип и остри респираторни инфекции в
Коментари Харесай

Разградско е далеч от обявяване на грипна епидемия

Броят на заболелите от грип и остри респираторни инфекции в област Разград леко е нараснал, само че към момента районът е надалеч от оповестяване на грипна зараза.

Това сподели за Българска телеграфна агенция доктор Анатолий Стойнов - зам.-директор на Регионалната здравна ревизия. Данните демонстрират, че от началото на седмицата заболеваемостта в региона е 54,43 на 10 000 души. По думите на доктор Стойнов заболелите са най-вече в детска и ученическа възраст, само че процентът им не е толкоз висок, по тази причина за грипна почивка също не може да се приказва. За предепидемични в Разград се смятат равнищата от 100 заболели на 10 000 души, а грипна зараза се афишира, в случай че заболеваемостта стигне стойности от 135 на 10 000, напомни зам.-директорът на здравната ревизия. Той означи, че ежедневно наблюдават равнищата на заболеваемост от грип и изискват данни за отсъстващи възпитаници, както и информации от персоналните лекари.

В битката с грипа най-хубава е изолацията

В инфекциозното поделение на разградската болница има настанен единствено един възрастен човек с пневмония. От пациента са взети проби, само че резултатите от проучванията към момента не са подготвени, сподели доктор Стойнов. Той разяснява, че през днешния ден изтича 14-дневната карантина на учениците от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Ал. Стамболийски " в Лозница и двамата им преподаватели. Те се завърнаха от Италия на 21 февруари. По информация на персоналните им лекари, не е обявена смяна в здравословното им положение и от на следващия ден могат да тръгнат на учебно заведение, добави доктор Стойнов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР